tiistai 27. elokuuta 2019

My Makeup Collection: Aurinkopuuterit ja contour-tuotteet


Moikka!

Ja sorisorisori piiiitkästä tauosta - en oo kadonnut mihinkään, kesä vei kiireineen mukana ja lomakin tuli jo pidettyä. Oon ollut aktiivisempi Instassa, joten kannattaa ottaa huulipunamania seurantaan ja pysyä sielläkin kuulolla. Pikkulinnut kertoo että syysarvonta lienee tulossa jossain kohtaa :P

Palaillaan taas meikkikokoelmapostauksen pariin, ja tänään vuorossa mun meikkirutiinin seuraava osa eli varjostus- ja aurinkopuuterit. Niitäkin on aika kasa (ja itseasiassa muutama tullut lisääkin sitten näiden kuvien ottamisen - ja muutaman olen myös karsinut kokoelmasta pois) joten tässä postauksessa on pituutta ihan riittävästi.



Rakastan aurinkopuutereita, mutta siinä meni pitkään ennen kuin tämä suhde meidän välille syntyi. Käytin pitkään vain poskipunaa, kunnes rohkaistuin ja nyt en osaa olla ilman - aurinkopuuteri tuo ihanaa lämpöä kasvoille, kun iho on muuten kalpea.

Kokoelmasta löytyy niin drugstore- kuin kalliimpaakin tuotetta, mielestäni aika hyvä mix molempia.




Vasemmalta oikealle: MUR, MUR, MUS, NYX

MUR palettien korostussävyt
Puuteriset varjostuotteet löytyy Makeup Revolutionilta (lasken tähän tuon I <3 Makeupin tuotteen)m Make Up Storelta sekä NYXiltä. Aika perinteisiä valintoja sikäli, että sekä NYXin Taupe että MUS:n Masai ovat hyvin suosittuja meidän kalpeiden varjostustuotevalinnoissa. Sävyt ovat hyvinkin kylmiä. Myös nuo Makeup Revolutionin Charlotte Tilbury-dupet Renaissance Glow ja Bronze & Glow sisältävät hyvän, neutraalin sävyisen (aavistuksen lämpimämpi kuin NYX ja MUS) varjostus/aurinkopuuterin sekä oikeinkin käyttökelpoisen highlighterin.


Vasemmanpuoleinen Illamasqua, oikealla Colourpop
Voidemaisia varjostustuotteita mun kokoelmista ei näitä enempää löydy, sillä käytän tosi harvoin voidemaisia kasvotuotteita (poislukien toki primerit ja meikkivoiteet) muutenkaan. Illamasquan Gel Sculpt -puikko on sävyssä Silhouette (puikossa todella tumma, lähes musta mutta iholle hyvinkin läpikuultava) soveltuu mun mielestä paremmin aurinkopuuteriksi. Sen sijaan Colourpopin Sculpting Stick sävyssä Dove on täysiverinen varjostussävy. Toivoisin kuitenkin että sen häivytys olisi hieman helpompaa, se jämähtää helposti rumaksi viivaksi poskille.





Essencen ja Bronze Essentialsin ns. liukuvärjätyt aurinkopuuterit eivät olleet kumpikaan mun suosikkeja (Bronze Essentials lisäksi ihan liian tumma ja oranssi) ja lähtivätkin eteenpäin.





Maybelline MasterBronze oli aavistuksen lämminsävyinen mun iholle, joten sekin lähti eteenpäin. Laadussa ei ollut mitään vikaa, mutta näissä oli kyllä aikalailla hohdetta mukana, osa tykkää ja osa ei.



ELF aurinkopuuteripaletti sen sijaan on enemmän mun heiniä. Sävyjä on useampaan lähtöön ja tämä on hyvä esimerkiksi matkaillessa. Pigmenttiä on sopivasti. Olisipa kivaa jos ELF tulisi Suomessakin esimerkiksi Citymarketteihin!


Vasemmalta oikealle: Flormar, L'Oreal, Maybelline


Flormarin Bronze Powder sävyssä Fairy Bronz, L'Orealin Glam Beige sekä Maybellinen City Bronzer sävyssä 150 Light Warm ovat kaikki oikein käyttökelpoisia arkipäivään sopivia aurinkopuutereita. Eivätkä ole kalliitakaan :)


Vasemmalta oikealle: TF Chocolate, TF Milk Chocolate, TF Sunbunny, theBalm Oliver


Muutama Too Facedin aurinkopuuteri löytyy tällaisissa matkakokoisissa pakkauksissa, kuten myös theBalmin Take Home the Bronze-sarjan Oliver. Tuo theBalm on kyllä niin pienessä pannussa että sitä on aika hankala käyttää. Voisin kyllä hankkia täysikokoisen. Too Facedin aurinkopuuterit on takuuvarmoja ja tuoksuvat ihanalta! Tuo Milk Chocolate soveltuu talvikäyttöön ja aavistuksen tummempi originaali Chocolate taas kesään.



Vasemmalta oikealle: Bahama Mama, H&M, Catrice
theBalmin klassikko Bahama Mama näyttää pannussa tummemmalta mitä onkaan, ja soveltuu aika vaaleallekin iholle. H&M Beautyn Solar Flair Bronzing Powder sävyssä Sheer Tan oli mun ensikosketus H&Mn uudistuneisiin meikkituotteisiin ja tämähän on tosi hyvä! Ei liian pigmenttinen ja häivyttyy helposti, ja sävy sopii vaalealle iholle erinomaisesti! Catricen contourpaletti sävyssä 03 Sunny Sympathy ei oikein herättänyt kiinnostusta eikä ollut kovin pigmenttinen ja se lähtikin eteenpäin.



Hoola Lite, Hoola, Tarte Park Ave Princess

Benefitin supersuositut Hoolat löytyvät multa sekä normi- että vaaleammassa Lite-versiossa. Swatch-kuvan perusteella sävyissä ei suurta eroa näyttäisi olevan, mutta oikeasti Lite on kyllä vaaleampi ja lämpimämpi sävyltään kuin isosiskonsa. Tarten Park Ave Princess on ympäri nettiä hyvin suosittu ja kyllä mäkin tästä tykkään. Pannu vaan tuntuu helposti keräävän kovettumaa ns. "hard pan" ja on sikäli vähän ärsyttävä käyttää. Tämä on tällainen matkakokoinen joka tuli jonkin setin tai tilauksen mukana.



Wet 'n Wild, Physician's Formula, MUR Hearts, MUR

Tässä muutamia drugstore/marketista saatavia (vaikkakaan ei Suomen marketeista yhtä lukuunottamatta :D) aurinkopuutereita. Wettiksen ColorIcon Ticket to Brazil on näin kesällä tosi vaalea, mutta keskitalvella toimii! Physician's Formulan aurinkopuutereista Butter Bronzer on parasta p*skaa, mutta tässä Bronze Boosterissakin on kiva sävy, saisi vaan tarttua siveltimeen paremmin. Makeup Revolutionin sydämenmuotoinen Summer of Love on aika hohtavaa sorttia, kun taas jättikokoinen Mega Bronzer sävyssä 01 Cool on matta ja oikein pigmenttinen.



MUR, Hot Makeup, Cargo

Tässä muutama erilaisista kuukausibokseista tulleita aurinkopuutereita, joista itseasiassa 2/3 taisin poistaa kokoelmasta samantien. Eivät ne huonoja tuotteita olleet, mutta ajatus niiden käyttämisestä ei inspiroinut. MUR:n joulukalenterista joskus putkahtanut pikkubronzer on kyllä sävyltään hyvä mutta vastaavia löytyy täysikokoisenakin.



ABH, Becca, MAC


Tässä sitten muutama selektiivisten merkkien tuotteita. ABH:n Powder Bronzer sävyssä Rosewood on suhteellisen tumma, jopa hieman liian tumma mutta kevyellä kädellä kykenen kyllä kesällä sitä käyttämään. Beccan minikokoinen Capri Coast on sävyltään ihastuttava eikä laadussakaan ole vikaa, sensijaan MACin aurinkopuuteri sävyssä Bronze kärsii samasta hard pan-ongelmasta kuin ylläkin mainittiin. Harmi koska sävy on kiva.



Butter Bronzer, nimetön, NYX

Physician's Formulan Butter Bronzer on kyllä just niin hyvä kun kaikki kehuu. Mulla on nykyään sekä tämä vaaleampi että hitusen tummempi versio. Lontoosta, olisko jopa Primarkista, joskus vuonna keppi ja kivi hankittu tuo keskimmäinen oli ehkä 10 vuotta sitten mun ainoa aurinkopuuteri jota käytin joka päivä, mutta edelleen siinä on pigmenttiä :D Talvikuukausina sillä saa kivaa hohtoa kasvoille sen olematta kuitenkaan tumma. NYXin Matte Bronzer sävyssä Medium on talvella tosi tumma mutta kesällä kevyellä kädellä saan toimimaan. Pigmenttiä löytyy kuin populaa Kiinassa.


Lumene, Essence Luminous Matt, Essence Sun Club Matt

Essencen aurinkopuuterit on hintaansa nähden todella hyviä - varsinkin keskimmäinen Luminous Matt on saanut mulla paaaljon käyttöä. Tuo jättikokoinen Sun Club Matt tuoksuu kookokselle (ei kuitenkaan yhtä hyvälle kuin Butter Bronzerit) ja Lumenekin on hyvä (mutta en oo muistanut käyttää tooodella pitkään aikaan!).


Tässäpä koko perhe järjesteltynä - se ei tosin säilynyt tällaisena muutamaa päivää kauempaa..
Mun suosikkeja on ehdottomasti ne Butter Bronzerit, ja lisäksi Essence ja H&M on tosi hyviä. Kalliimmista merkeistä Hoola ja Hoola Lite on myös ahkerassa käytössä, normi-Hoola kun sopii varjostamiseenkin.

Mikä on sun suosikki aurinkopuuteri?

2 kommenttia:

  1. Ehdotona lemppari on Marc Jacobsin aurinkopuuteri, mutta tykkään myös Guerlainista. Chanelin voidemainen on ollut pitkään harkinnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marc Jacobsin se jättikokoinen 0!Mega on ihana! Tota Chanelia olen kans kuullut kehuttavan monessa paikassa, harmi että oon niin huono käyttämään voidemaisia tuotteita poislukien meikkivoiteet :(

      Poista