sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Mun MAC huulipunat - kokoelma & swatchit


Instagramissa kyselin sen perään josko olisitte kiinnostuneita mun MAC-punakokoelmasta, ja vastaus oli myöntävä joten here goes.

Mulla on eBaysta parilla eurolla tilattu teline näille, jossa asustelee 16 peruspunaa, 1 Powder Kiss, 1 Liptensity ja 6 Patentpolish Lip Pencilia. Peruspunista löytyy lähestulkoon jokaista koostumusta, kerron ne swatchien lomassa joka sävylle erikseen. Suurin osa on perus arkikäyttöön sopivia nudepunia, mutta muutama kirkkaampikin löytyy. Kirkas punainen vielä puuttuu, mitä sävyä suosittelisitte?


Peruspunien joukossa on yksi Limited Edition kappale, Ellie Goulding-kokoelman puna joka on alarivissä toinen oikealta ja siinä on itse punaan pressattu logo. Yksi on tosiaan puuterinen Powder Kiss (joita mun pitäisi hankkia lisää, ne on ihania!) ja ylävasemmalla erilaisessa "tuubissa" on Liptensity-sarjan puna (joita ei taida enää saatavilla olla MACin tiskillä, mutta joitain sävyjä on alennuksessa Elevenillä ja Bangerheadilla jossa alennuksessa melkein jokainen sävy). Kaikki koostumukset ovat mun mielestä erittäin mukavia huulilla ja pigmenttisiä (myös Lustret ja Frostit), ja suosittelen kaikkia näitä kovasti.

Käyn punat pystyriveittäin läpi oikealta vasemmalle ja lopuksi ylärivin Patent Polishit.

Parhaan tiedon ja vertailun eri koostumuksista saa täältä, mutta alla pieni yhteenveto suomeksi:

Powder Kiss on suht tuore julkaisu MACilta, siinä on "samettinen ja kosteuttava" koostumus ja se näyttää tuubissa nimenomaan puuteriselta. Koostumus on kuulemma saanut inspiraation meikkitaitelijoilta jotka laittavat punaa huulille ja sen jälkeen "blottaavat" sitä esimerkiksi puuteripaperilla saaden hieman blurratun lopputuloksen.

Matte on erittäin pigmenttinen, mattapinnan tuova muttei kuivattava koostumus. Kosteutus ja käyttömukavuus tulee esimerkiksi e- ja c-vitamiineista.

Frost tarkoittaa "high coverage and high shine". Näyttää tuubissa hieman huurteiselta josta nimikin tulee, sisältää ihan pientä hohdehippua muttei todellakaan ole mitenkään metallinen tai glitterinen.

Glaze tuo nimensä mukaisesti kovasti kiiltoa, muttei niinkään pigmenttisesti väriä. Pigmenttiä kuitenkin on, eivät ole kokonaan läpínäkyviä.

Lustrea kuvaillaan "Perfect choice for someone who likes a hint of reflectiveness but not on full gloss" eli ei niin kiiltävä kuin huulikiilto ja hieman pigmenttisempi. Ei kuitenkaan niin "kostea" kuin Glaze.

Cremesheen tuo huulille pigmenttiä ja kosteutusta ja pitkäkestoista tulosta. Pigmenttisempi kuin edellä luetellut Glaze tai Lustre. Nimensä perusteella juurikin "creme", kermainen lopputulos.

Satin on kuin Cremesheenin ja Matten väliltä - satiininen, ei niin kiiltävä muttei ihan mattakaan lopputulos ja erinomainen pigmentti ja käyttömukavuus. Tykkään itse Satineista tosi paljon!

Amplified on kuin Cremesheen, mutta vieläkin pigmenttisempi. Sisältää muunmuassa murumuru-voita ja keramideja kosteuttamaan huulia.

Liptensitya on vaikea kuvailla suomeksi, joten tämä kopioitu mainitsemastani linkistä: "Here's something super interesting about MAC Liptensity - the formula was created with the unique insight of a Tetrachromat. A Tetrachromat is someone with a genetic ability to see 100 million hues of colour that are imperceptible to the typical naked eye. The range has created colour pigmentes which hold double the amount of colour in comparison to traditional ones resulting in burst of unique, high coverage colour". Eli paaaaljon pigmenttiä ja semimatta lopputulos. Tykkään!

Vasemmalta oikealle: Fabby - Pure Vanity - Angel

Vasemmalta oikealle: Fabby - Pure Vanity - Angel

Koostumukseltaan Fabby on frost, Pure Vanity lustre ja Angel myöskin frost. Anekdoottina kerrottakoon että Angel on kuulemma Kim Kardashianin luottosävy. Oikein hyvä pinkihtävä arkisävy kyllä, kuten jokainen näistä. Fabby on ihana, hieman viileäsävyinen ja Pure Vanity taas tuubissa melkein oranssi, mutta huulilla vaalea nude.

Vasemmalta oikealle: Only You - Razzle-Dazzler - Silly

Vasemmalta oikealle: Only You - Razzle-Dazzler - Silly

Only You on siis Ellie Goulding-kokoelman cremesheen, sellainen tiilenpunainen mutta silti "nude, Razzle-Dazzler on kovasti korallinen lustre ja Silly on kirkkaista kirkkain matta-pinkki. Mätsää mun Tommy Hilfigerin huppariin täydellisesti, kerrottakoon.

Vasemmalta oikealle: Hue - Really Me - Creme Cup

Vasemmalta oikealle: Hue - Really Me - Creme Cup

Hue on erinomainen nude koostumusta Glaze eli melkein huulikiillon tyyppinen, Really Me on ihana, erittäin viileäsävyinen matta ja Creme Cup kansainvälisesti erittäin suosittu nude (cremesheen). Sopii monelle ihonsävylle ja silmämeikille, vaikka swatchkuvassa taittaa lämpimään ja pinkihtävään. Tykkään!

Vasemmalta oikealle: Honeylove - Snob - Yash

Vasemmalta oikealle: Honeylove - Snob - Yash
Honeylove ja Yash ovat erinomaisia nudepunia, hieman tummia aivan vaalealle ihonsävylle mutta käyttiksiä nevertheless. Keskimmäinen, viileä pinkki Snob oli muuten mun ensimmäinen MAC-puna. Se on jo aika vanha mutta tuoksuu edelleen ihan uudelta ja käyttäytyy kuten uusi, joten iloisena sitä käytän edelleen. Snob on tyyppiä Satin ja kaksi muuta ovat mattaa.

Vasemmalta oikealle: Faux - Influentially It (Powder Kiss) - Blankety

Vasemmalta oikealle: Faux - Influentially It (Powder Kiss) - Blankety
Faux on tummempi nude, ja Blankety yhdessä Creme Cupin kanssa varmaan suosituin vaalea nude (Velvet Teddy on sitten vähän tummempi - ja miksei mulla ole sitä?!). Influentially It on Powder Kiss-koostumusta ja tykkään siitä tosi paljon, siinä on paljon samaa kuin NYXin Suede-punassa (ei nestemäisessä vaan tällaisessa bullet-tyyppisessä). Kestää huulilla tosi hyvin eikä kuivata lainkaan. Sävy on tosi vaalea, korallihtava nude ja haluaisin tämän jossain viileämmässä, tummemmassa sävyssä. Faux on koostumukseltaan satin ja Blankety on amplified.

Vasemmalta oikealle: Long Legged & Fabulous - Giddy - Driftwood (Liptensity)

Vasemmalta oikealle: Long Legged & Fabulous - Giddy - Driftwood (Liptensity)
Kaksi ensimmäistä ovat kivoja, arkikäyttöön sopivia eivät liian kirkkaita pinkkejä. Liptensity sävyssä Driftwood on viileäsävyinen tummempi nude, ja vaikka se ei sovi kaiken kanssa niin on silti kovin ihana. Tämä on vielä vähän viileämpi kuin Really Me. Long Legged & Fabulous on cremesheen, Giddy on lustre.

Oikealta vasemmalle: Fearless - Look Lively - Kittenish - Go For Girlie - Spontaneous - Patentpink


Ylläolevassa swatch-kuvassa sävyt ovat alhaalta ylös:
Fearless
Look Lively
Kittenish
Go For Girlie
Spontaneous
Patentpink

Nämä Patent Polishit ovat periaatteessa samanlaisia, mutta koostumukset eroavat hieman sävyittäin ainakin mun kokemuksen mukaan. Alin Fearless ja kolmas ylhäältä Go For Girlie on todella pigmenttinen, toisiksi ylin Spontaneous on enemmänkin huulikiillon tyyppinen. Erinomaisia arkikäyttöön, helppoja lisätä melkein ilman peiliäkin. Luulin tosiaan ettei näitä enää saa, mutta Sokos kertoo näiden "tekevän paluun" joten sieltä saa ainakin muutamaa sävyä. Hopelessly Devoted kiinnostaa minua!


MACin tuotteita saa nykyään vähän joka paikasta, myymäläpaikkoja muunmuassa Stockmannilla, Sokoksella ja Kicksissa ja netistä samoista paikoista + Lookfantasticilta, Eleveniltä yms.

Mikä on teidän lemppari MAC-sävy?

6 kommenttia:

  1. En oikein tiedä lempparia, muutama löytyy itseltäni ja en oikein käytä, kun en puikkohuulipunan ystävä ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas mieluiten nykyään käytän näitä puikkoja tai kiiltoja - kuivat huulet etenkin talvisin niin mukavampia kuin täysmatat lakat :)

      Poista
  2. Upea kokoelma. Mun ehdoton lemppari on Morange, se on mun kaikkien aikojen suosikkioranssi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, sitä mulla ei ookaan! Joku hyvä oranssi olis kyllä poikaa.

      Poista