torstai 14. kesäkuuta 2018

Luomun voimaa - suomalainen Luana's Organic Products esittäytyy!

Heippa!
Ajattelin kertoa teille tänään luonnonkosmetiikkamerkistä joka on 100% suomalainen pienyritys - ja varsin kiva ja laadukas sellainen!
Sain merkiltä testiin muutaman tuotteen joita olen nyt jo hyvän aikaa testaillut, joten pystyn antamaan jonkinlaisia arvioita ja tietoja tuotteista.
Tästä linkistä pääset merkin kotisivuille.

*tuotteet on saatu pr-näytteinä, mutta linkkien klikkauksista en hyödy millään tavalla vaan ne ovat lukijoiden helpottamiseksi tuotteiden yhteydessä.


Luana's tekee tuotteita ihonhoitoon sekä hiuksille. Tuotteet pakataan ja valmistetaan Suomessa ja ne ovat kemikaalittomia ja sopivat erittäin herkällekin iholle. Merkin takana oleva Luana kertoo olleensa alunperin parturi-kampaaja, mutta sairastuneensa muutaman vuoden työskentelyn jälkeen vakavaan kemikaalien kosketusallergiaan joka aikaansai vesikelloja ja sietämätöntä kutinaa jonka jälkeen iho oli vereslihalla. Hän ei voinut siis enää työskennellä normaalien kampaamotuotteiden kanssa, mutta kouluttautui muutaman vuoden tauon jälkeen ekokampaajaksi ja toimii tässä työssä edelleenkin, tuotekehittelyn ja -testauksen ohella.

Luana's tuoteryhmiä on useita, muunmuassa palashampoot ja -saippuat, ihoöljyt ja voiteet  sekä hoitoaineet. Lisäksi tarjolla on hiustenvärjäykseen kasvivärejä. Sain testiini meikinpuhdistusöljyn, kosteuttavan kasvoöljyn, kaakaovoiteen sekä palashampoot hunajan ja piparmintun tuoksuissa. Tuotteiden hintataso on mielestäni maltillinen, vaikka yritys on verrattain pieni ja tuotteet korkealaatuisia ja Suomessa tehtyjä. Merkitsen tuotteiden perään myös hinnat, jotka ovat kirjoitushetkellä merkin verkkokaupassa voimassa.


KOSTEUTTAVA APRIKOOSINKIVIÖLJY
Tehoaineenaan aprikoosinkiviöljyä sisältävä tuote joka sisältää myös A, E, ja B-vitamiineja sekä rasvahappoja ja oksidantteja. Tuote on lupauksensa mukaisesti kevyt ja nopeasti imeytyvä ja sopii kaikille kehonosille hiuksista varpaisiin. Ihana esimerkiksi kesällä jalkoihin kun päällä mekko tai sortsit - tehostamaan mahdollista rusketusta ja saamaan jalat näyttämään vieläkin paremmilta! Talvikuukausina käytin tätä kasvovoiteen alla (kuten aina käytän kasvoöljyjä) ja se toimi tehtävässään hyvin. Nyt kesän tultua (eli huhtikuun lopun jälkeen) en ole tätä käyttänyt sillä ihoni on erittäin öljyinen kesäisin ja tähän minulla on käytössä muut tuotteet. Kunhan sää taas viilenee ja ilmasta tulee kuivempaa, otan tämän takaisin kasvojenhoitorutiiniin. Hiuksissa en ole vielä kokeillut (ja pahin kuivuus lähti kun pätkäisin tukasta noin 20 senttiä) mutta to do-listalla on kyllä kokeilla.
Tuote on mielestäni täysin tuoksuton. Pakkauskoko on 50ml ja hinta 15€.

PUHDISTUSÖLJY KASVOILLE
Tämä puhdistusöljy sopii kaikille ihotyypeille ja on syväpuhdistava. Minulla on ollut jo vuosia käytössä kaksoispuhdistus, jolloin pesen kasvot ensin puhdistusöljyllä ja sen jälkeen kakkosvaiheen putsarilla joka vaihtelee aina sen mukaan mikä kulloinkin käytössä on - nyt olen käyttänyt puhdistusmaitoa. Lisätietoa kaksoispuhdistuksesta esimerkiksi täältä Virven blogista. Tämä on toiminut puhdistusöljynä hyvin, ei mitään valittamista. En ole kokenut tätä sen syväpuhdistavammaksi kuin edellistä MACin öljyä, mutta puhdistaa kuitenkin tarpeeksi. En kuitenkaan ikinä voisi jättää putsausta ns. puolitiehen vaan kakkosvaiheen aine on ehdoton! Olen käyttänyt tätä öljyä meikinpuhdistukseen, jos kasvoilla ei ole meikkiä niin käytän puhdistukseen pelkkää misellivettä. Tämäkin on lähes tuoksuton, ehkä aavistus risiiniöljyn tuoksua löytyy muttei mitään muuta. Myös tämä tuote sisältää edellisen tapaan aprikoosinkiviöljyä yhdessä risiiniöljyn sekä luomukamomillaöljyn kanssa. Öljy muuten sopii kasvojen lisäksi myös vartalolle! Tämänkin pakkauskoko on 50ml ja hintakin sama, 15€.


KAAKAOVOIDE
Harmillisesti tämä tuote ei kuitenkaan tuoksu kaakaolta, mutta muuten tuoksu on hyvä, vaikken osaakaan oikein kuvailla sitä. No, mitäpä tuosta, tuote on muutoin erinomainen. Olen käyttänyt tätä kasvojen ja kynsinauhojen kosteutukseen ja se toimii molemmissa loistavasti. Voide on hyvin kiinteää (englanniksi kuvailisin sanalla balm) ja sitä tulee lämmittää käsien välissä ennen kasvoille tai muulle kropan iholle levitystä. Valmistaja suosittaa kastelem
aan kädet lämpimällä vedellä ennen levitystä, tämä notkistaa voidetta entisestään ja auttaa sitä myös imeytymään paremmin. Tuote neuvotaan levittämään kostealle iholle, se tuntui aluksi oudolta. Tämä voide sisältää kaakaovoin lisäksi aprikoosinkiviöljyä, kookosöljyä ja mehiläisvahaa, kaikki luomua. Pakkauskoko on 30ml ja hintaa 12,80€.


HUNAJASAIPPUA HERKÄLLE IHOLLE
Tätä saippuapalaa voi käyttää niin hiuksille kuin vartalollekin. Minulle nämä palamuodossa olevat shampoot olivat ihan uusi ja outo juttu, ja mielenkiinnolla lähdin niitä kokeilemaan. Epäilyksistäni huolimatta shampoo vaahtosi hyvin ja teki hiuksista puhtaat ja tuntui että se hoiti myös hiuspohjaa tehoaineillaan hunajalla ja mehiläisvahalla. Muita sisältyviä aineita ovat kookosöljy, risiiniöljy oliiviöljy. Minulla on suht helposti rasvoittuva päänahka, ja sen kanssa en huomannut tämän tuovan muutosta enkä oikeastaan odottanutkaan, kun tuote sisältää melkein pelkkiä öljyjä. Pitkien hiusteni takia käytän aina pestessä joko hiusnaamiota tai hoitoainetta, ja niin tämänkin kanssa. Jotenkin minulla oli palasaippuasta sellainen kuva että se kuivattaa kaiken aivan koppuraksi, mutta vielä mitä. Käytän mielelläni tätä edelleen! Shampoopala on 100g painoinen ja kustantaa 15€.

PIPARMINTTU SHAMPOOPALA NORMAALILLE JA KUIVALLE HIUSPOHJALLE
Talvisin kärsin kuivasta hiuspohjasta, vaikka se nopeasti rasvoittuukin ja siltä pohjalta lähdin kokeilemaan tätä pirteästi piparmintulta tuoksuvaa shampoopalaa. Ei tämä ainakaan tilannetta huonontanut, ja piparminttu jätti jälkeensä mukavan, viilentävän ja rauhoittavan fiiliksen. Kuten edellinen, pesi tämäkin hiukset puhtaiksi ja kuten sanottu, tuoksukokemus oli suihkun aikana tosi nautittava. Piparminttuöljyn lisäksi tämä tuote sisältää edellisen tapaan kookosöljyä, risiiniöljyä ja oliiviöljyä eli shampoiden pohjat ovat samat, tehoaine vaihtelee.

Luanan sivuilta lainattuna seuraava teksti palashampoiden käytön aloittamisesta:

Kun siirryt käyttämään Luanas Organic Products -palashampoota, hiuksistasi tulee tuuheat ja kiiltävät. Hiuksesi tuntuvat aluksi liian puhtailta, koska hiuksen pintaan ei jää mitään keinotekoista. Tämä tunne häviää, kun pyyhekuivaat hiukset. Jos hiuksissa tuntuu tahmeutta, se johtuu luultavasti kemikaalijäämistä, jotka irtoavat hiuksen pinnasta. Kemikaalijäämät häviävät hiuksista muutaman pesukerran jälkeen.

Valmistuksessa käyttämäni luomuöljyt on valittu ajatellen hiusten ja hiuspohjan hyvinvointia. Ne edistävät hiusten kasvua sekä ehkäisevät hilsettä ja hiuspohjan kutinaa. Tuotteet eivät sisällä hiuspohjaa ärsyttäviä kemiallisia aineita.

Jos toivot, että hiuksesi kasvavat ja tuuheutuvat nopeammin, käytä Luana´s Organic -shampoota yli kuukausi. Pese hiukset noin kaksi kertaa viikossa. Silloin tuloksia alkaa näkyä nopeammin.

Shampoopalat ovat hyvin riittoisia ja niistä ei jää muovijätettä. Yksi palashampoo vastaa kahta tai kolmea normaalikokoista shampoopulloa. Säilytä saippua niin, että se kuivuu pesukertojen välissä esim. pesuharjan päällä saadaksesi enemmän pesukertoja.


 Suuri kiitos Luana's Organic Productsille että pääsin testaamaan tuotteitanne ja ihastumaan niihin. Luonnonkosmetiikassa suurin haasteeni on usein niiden melko voimakkaat, vaikkakin luonnolliset tuoksut, mutta näiden tuotteiden kanssa sitä ongelmaa ei ollut.

Kiitos kun jaksoitte lukea pari tuotearviopostausta putkeen, seuraavaksi siirrytään takaisin meikkituotteiden maailmaan muunmuassa toukokuun synttäriostosten kautta. Täytin toukokuussa omituiset 28 vuotta (oikeasti täytän 20 joka vuosi uudestaan, siltä oikeasti tuntuu, en ole vielä aikuinen! :D) ja tottakai ostin itselleni muutamastakin eri paikasta lahjoja. Koska hei, pienikin syy riittää!
Ihanaa viikonloppua <3

6 kommenttia:

  1. Ihan uusi merkki mulle, mutta olipa kiinnostava lukea näistä tuotteista. Itse suhtaudun aika skeptisesti saippuamuotoisiin tuotteisiin, enkä ole muistaakseni aiemmin törmännyt hiuksiin käytettäviin palasaippuoihin. Hyviltähän nuo vaikuttivat.
    Myöhästyneet synttärionnittelut "kaksikymppiselle"<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä olin kanssa todella skeptinen, en ollut kokeillut mitään vastaavaa ennen!

      Poista
  2. Kiva kuulla kotimaisista merkeistä, koska olen niistä viime aikoina pari kertaa kirjoitellutkin. Puhdistusöljy ja kasvoöljy olisivat mua eniten kiinnostavat, koska käytän paljon samantyylisiä tuotteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulle heidän tuo karpalo-sitruuna-tuoksusarja on ihan ykkönen <3

      Poista
  3. Mukava kuulla uusista kotimaisista luonnonkosmetiikan tuotteista, tämä oli aivan uusi tuttavuus mulle. :) Voisin kokeilla joskus vaikka noita palashampoita, Flow Kosmetiikan palashampoosta kun on niin hyviä kokemuksia. Monet luonnonkosmetiikan shampoot rasvoittavat jostain syystä mun hiuksia ja siksi valitsin käyttöön rasvoittuvien hiusten shampoopalan ja se on toiminut kuin unelma! Ei rasvoita ollenkaan niin kuin monet muut luonnonkosmetikaan shampoot. Nyt pidemmällä aikavälillä olen alkanut kuitenkin miettimään että ehkä se on sittenkin hieman liian tuju mun hiuspohjalle ja hiukseni ei ehkä kuitenkaan ole niin rasvaiset mitä olen ajatellut. Olenkin miettinyt että ostaisin merkin jonkun toisen shampoopalan, mutta ihan yhtä hyvin voisin kokeilla jotain muutakin merkkiä kuten vaikka tätä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tää oli monille ihan uusi merkki, kerro ihmeessä jos kokeilet vaikka tuota shampoopalaa :)

      Poista