perjantai 12. huhtikuuta 2019

My Makeup Collection: Puuterit


Heippa!
Palaillaan taas meikkikokoelma-postaussarjan pariin ja tällä kertaa aiheena puuterit, kuten meikkirutiinin seuraava osa luonnollisesti meikkivoiteen ja peitevoiteen jälkeen olisi. Mun kokoelma käsittää niin irto- kuin pressattujakin puutereita, osa peittävämpi ns. meikkipuutereita ja osa värittömiä/läpikuultavia (translucent) setting-puutereita/kivipuutereita. Selkeästi eniten käytän pressattuja, mutta toisinaan yritän muistuttaa itseäni huiskimaan naamaan myös irtopuutereita, sillä ne toimivat erinomaisesti nekin. Jos haluan meikkivoiteen päälle lisää peittävyyttä, niin meikkipuuterit ovat varma valinta.






Kuten edellisissäkin postauksissa, niin merkitsen tuotteiden yhteyteen paikan josta niitä saa ostettua sekä senhetkisen myyntihinnan sekä sävyt niille joissa se on mainittu. Olen osan näistä ostanut ulkomailta reissujen yhteydessä sekä eBaysta, ja osa on ihan Suomestakin.


Ensimmäisenä Maybellinen viimeisiään vetelevä Fit Me Matte+Poreless sävyssä 105 Natural Ivory. Tämä ei ole sävyltään ihan vaaleille sopiva, mutta mun iholle menee kyllä, kesällä varsinkin (tosin käytän tätä kyllä vuoden ympäri). Tämä on ihan peruspuuteri, iho tulee mataksi mutta kestävyydessä on toivomisen varaa, iho kyllä alkaa kiiltää muutaman tunnin jälkeen. Olen käyttänyt kuitenkin ihan mielelläni pois. Tässä on useita eri sävyjä saatavilla, myös ihan valkoista ja väritöntä, esimerkiksi Sokokselta hintaan 8,90€. Tätä kyllä myydään joka paikassa jossa Maybellinen ständi vain on.

Fit Me:n vieressä on joskus Sokokselta alennuksesta 10 eurolla ostettu Make Up Storen Dual Foundation sävyssä Helsinki. Tämä tuo paljon pigmenttiä, mutta on helposti kakkumainen jos raskaalla kädellä laittaa. Tämän normaalihinta on Sokoksella 31€ joten alennus oli oikein hyvä ja sen rahan arvoinen tämä kyllä on. MUS:n puuterituotteissa on kiva tuo pinta (joka kyllä toki kuluu pois ajan ja käytön myötä) ja rasia on muutenkin kiva, tarpeeksi jykevä.

Alla sitten eBaysta ostettu Wet 'N Wildin Mattifying Powder valkoisessa Matte About You-sävyssä (tai puuterirasian takana sävyksi on mainittu Take On The Day.. go figure) ja tämä on ihan perus valkoinen, läpikuultava ja mattaava puuteri. Toimii ihan ookoo, ei mitään hehkutettavaa kuitenkaan, korostaa helposti vähän kuivia kohtia. Tätä on helpoin tilata eBaysta, esimerkiksi tällä myyjällä myynnissä hintaan 11,98€ sisältäen postikulut Jenkeistä Suomeen.



Toinen "pannuprojektissa" mukana oleva puuteri on tuo vasemmanpuoleisin Lumenen Nordic Chic Soft-Matte sävyssä 1. Se on selkeästi aika tumma, ja parempi kesäkäyttöön mutta kevyellä kädellä menee näin talvellakin. Tykkään tästä kovasti (kuten useista muistakin Lumenen puutereista), ei pahaa sanottavaa. Sävyvalikoimaa on 5 sävyn verran, tästä löytyy vaaleampi 0-sävy. Sokoksella hintaa 16,90€ mutta löytyy myös esimerkiksi Prismoista ja Citymarketeista, joissa usein erilaisia tarjouksia. Tämä tuli muistaakseni joskus Betteboxin mukana (tai olisko ollut silloin vielä Livbox).

Nämä kolme ovat kaikki Lumenea, ja tuossa keskellä nököttää (toistaiseksi koskematon) Longwear Blur sävyssä 0 Light Ivory / Valon Hehkua, ja se onkin sävyltään selkeästi vaaleampi kuin kaksi kaveriaan. Olen yhden tällaisen käyttänyt jo ja pidin kovasti, tulee kaunis pinta ja mattaa ihoa hyvin. Tässä myös SPF 15. Sokoksella myynnissä 4 eri sävyä, joista tämä on vaalein. Hintaa 18,50e joka on ns. markettikosmetiikaksi aika paljon - mutta Lumenen nykyinen hintataso on mitä on. Kiva puuteri kuitenkin, kannattaa kokeilla etenkin jos tarjouksessa on!

Oikeanpuolimmaisin on sitten Touch of Radiance jota olen käyttänyt lähinnä kesäisin sen tummahkon sävyn takia, tämä sävyltään 01 Cream Beige on ostettu joskus Tokmannilta aleista. En oikeastaan muista mitä mieltä tästä tarkalleen olin koska siitä on hetkinen kun olen tätä viimeksi käyttänyt, mutta ei ainakaan mitään negatiivista muistijälkeä ole jäänyt. Tätä ei ilmeisesti enää saakaan Lumenen uudisteltua tuotevalikoimaansa, luulen että tämä oli nimenomaan poistohinnalla silloin ostettu.


Lisää markettikosmetiikkaa; vasemmanpuoleisin eli Rimmelin Stay Matte on etenkin budjettivalinta sen kustantaessa Sokoksella 8,50, mutta usein tuntuu olevan Citymarketissa tarjouksessa, viimeksi 2kpl yhteishintaan 10€ jos en ihan väärin muistele. Tämä on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, kannattaa napata mukaan. Sävy 001 Transparent on aavistuksen pigmenttinen eikä ihan läpikuultava, mutta melkein kuitenkin eli sopii vaaleallekin iholle.

Ylimpänä on Flormarin (jota saa ainakin Tokmanneilta ja Hong Kongista) Pressed Powder sävyssä 001 Porcelain. Tämä ei ole mikään paras mahdollinen puuteri; pigmenttiä on vähän mutta on silti helposti kakkumainen ja iho kiiltää aikaisin meikkivoiteen ja puuterin levityksen jälkeen. Hintaa ei ole paljoa kuitenkaan joten se antaa vähän anteeksi; Tokmannilla esimerkiksi 6,95€. Flormarilta löytyy myös baked-mallinen puuteri mutta sitä en ole toistaiseksi ainakaan kokeillut.

Oikeimmanpuoleinen Isadoran Matt Fixing Powder sävyssä Transparent on hyvin läpikuultava eikä peittokykyä ole juurikaan, mutta sopii näin useimmille ihonsävyille vaaleasta mediumiin ainakin. Tästä vähän sama mielipide kuin ylemmästä Flormarista - ei mitään erikoista joka inspiroisi ostamaan uudelleen kun tämä loppuu. Isadoraa saa ihan marketeista jossa sen ständi löytyy - useimmista Citymarketeista ainakin. Myös Kicksiltä, jossa hintaa 13€.

Alin, valkoinen Rimmelin #Insta Fix&Matte on kolmas näistä melkein loppuneista, ja olen tästä kyllä tykännyt ja mielelläni käytellyt loppuun. Iho säilyy mattana ihan ookoo-pituisen ajan ja pinta on kaunis. Sokoksella 9,90€, kuten aiemmassa mainittu niin Rimmeliähän saa melkein joka paikasta.



Sitten muutama selektiivisen kosmetiikan tuotekin, mutta käydään nämä edullisemmat läpi ensin. Alavasemmalla Wet 'n Wildin baked-tyylinen Photofocus Pressed Powder, joka on eBaysta ostettu. Sävyn nimeä en tästä löytänyt. Tämä on vähän hankala käyttää kun tuntuu ettei tätä saa kunnolla siveltimeen eikä kasvoille, ja siirsinkin tämän jo kerran tuotepettymykset-koriin. Nyt kuitenkin tätä postausta varten kaivoin sen esiin ja ajattelin antaa vielä mahdollisuuden. Ebaysta tätä saa esimerkiksi tältä myyjältä noin 20€ hintaan sisältäen postikulut.

Ylävasemmalla on sitten toistaiseksi vielä kokeilematon NYXin Stay Matte But Not Flat-meikkipuuteri/puuterimeikkivoide sävyssä 01 Ivory. Saman sarjan nestemäinen meikkivoide on ihan ookoo-kastia, joten pitää kokeilla parittaa se tämän kanssa ja katsoa mitä saan aikaiseksi. Tämä on hankittu Hehkun aleista aikanaan, mutta saatavilla normaalihintaan 13,95 / nyt alessa 11,15€ esimerkiksi Cocopandalta.

Yläoikealla on Lontoon tuliaisia, IT Cosmeticsin Bye Bye Pores-sarjan kivipuuteri sävyssä Translucent. Tästäkin olen vähän kahden vaiheilla tykkäänkö vai en - efekti on jotenkin iholla aika vähäinen, en näe sen blurraavan ihohuokosia mitenkään spesiaalisti tai mattaavan ihoa erityisen tehokkaasti. Jatkan kuitenkin kokeiluja, sillä tämä on saanut paljon hyviä arvosteluja esimerkiksi Youtubessa. Tätä saa Kicksista hintaan 32€, sillä hinnalla odotin kyllä hieman enemmän. Tai ehkä tämä ei vaan toimi mun iholla niin hyvin, who knows.

Alavasemmalla samaa merkkiä, eli IT Cosmeticsia mutta tämä on Celebration Foundation-meikkipuuteri sävyssä Fair. Niinikään vielä koskematon, mutta mulla on tälle kovat odotukset sillä esimerkiksi Jessica Braun Youtubessa vannoi tämän nimiin ja kehui maasta taivaisiin. Kicksin sivuilla tämän kerrotaan olevan "superkosteuttava" joka on aina vähän vaikea saada aikaan puuterituotteilla (pl. Beccan vettä sisältävä Hydra-Mist). Tämä sisältää hydrolysoitua kollageenia, silkkiä ja peptideja ja on kehitetty yhteistyössä plastiikkakirurgien kanssa. We'll see about that! Kicksissa tämän hinta on sama kuin edellisen puuterin, eli 32€. Sävyjä löytyy useita, joista tämä Fair on vaalein mutta ei kuitenkaan ihan valkoihoisille taida sopia.



Kicksin Banana Powder on saatu PR-toimistolta testiin, mutta en ole sitä vielä ehtinyt kokeilla. Tämä on uutuus, jota saa ostettua hintaan 14,90€. Lupaa olla erittäin hienojakoinen ja olla kerääntymättä juonteisiin. Sopii niin silmänalusille kirkastamaan (joskin ihonsävyn pitää olla hieman tummempi) tai ja lupaa koko kasvoilla taittaa punaista pohjasävyä.

Too Facedin Peach Perfect-irtopuuteri on yksi mun ehdottomista lemppareista - tämä tuoksuu (ja maistuu! Kuka muu huitsuttelee puuteria suu auki?) ihan persikalta. Tuoksuherkkien kannattaa suhtautua kyllä varauksella. Tämä tekee iholle ihanan pinnan ja kestää käyttöä, ja on lisäksi erittäin pitkäkestoinen siinä mielessä että little goes a long way. Too Facedia on nyt jo hieman helpompi saada Suomeen kun Lookfantastic otti sitä valikoimaan, mutta tätä puuteria ei saa oikeastaan kuin eBaysta josta olen omanikin ostanut.

Laura Mercierin Translucent Setting Powder on klassikkotuote, ja oikein hyvä sellainen. Toimii niin beikkaukseen kuin koko kasvoillekin, luo pehmeän ja tasaisen pinnan ja tykkään kyllä kovasti. Kicksin sivujen mukaan valmistettu ranskalaisesta kashmir-puuterista, ja normihinta on 40€.

Holika Holikan pinkissä pakkauksessa oleva Sweet Cotton Pore Cover-irtopuuteri on valkoista ja läpikuultavaa, mitään erityistä blurraavaa efektiä en ole huomannut. Tämä korostaa helposti kuivia kohtia, joten ihon kunnollinen kosteutus on tärkeää. Tässä ei ole varsinaisesti muuta vikaa, muttei mitään kovin ihanaakaan joten tuskin ostan uudelleen. Oma kappaleeni on eBaysta mutta tätä en enää löytänyt sieltäkään joten lienee lopetettu tuote. En jää kaipaamaan :D

By Terryn hyaluronihappoa sisältävä, väitetysti kosteuttava irtopuuteri on vielä kokeilematta (bad me, tästä on jo kuukausia kun ostin tämän) mutta odotukset ovat korkealla. Tämä on voittanut esimerkiksi Elle Beauty Awards-palkinnon vuonna 2014 ja kertoo olevansa innovaatio mitä puutereihin tulee. Olen kuullut ja lukenut tästä paljon kehuja (esimerkiksi Kicksin sivuilta), joten toivottavasti tämä ne lunastaa. Tilasin omani niinikään Kicksista, jossa hinta tälle on 45,31€. Merkin tuotteet eivät ole niitä edullisimpia, joten senkin suhteen tämän olisi paras toimia!

Maybellinen MasterFIX Setting & Perfecting-irtopuuteri on väritöntä ja hienojakoista, ja ollut ihan toimiva, ei kuitenkaan mitään erityistä wow-efektiä, jos ei kuitenkaan mitään varsinaista valitettavaakaan. Saatavuushan tässä on erinomainen kuten merkin tuotteilla muutenkin, Sokoksella hintaa 12,90€.

Alarivin Bellapierren banaanipuuteri on hieman tumma silmänalusille, mutta koko kasvoille ookoo, Tarten Smooth Operator Finishing Powderia olen kokeillut silmänalusille muutaman kerran ja toiminut kohtuullisesti, ja pikkuruinen purkki Ciaten Extraordinary Translucent Powder on sen verran hankala saada purkista ulos että on jäänyt paria beikkauskertaa lukuunottamatta vähälle käytölle eikä siitä ole oikein mielipidettä suuntaan eikä toiseen. Sekä Ciate, Bellapierre että Tarte on tullut jostakin kuukausiboksista, epäilisin Ipsya.


Olen lahopää ja unohdin ottaa suosikeistani kuvat, mutta ehdoton ykkönen on tuo Too Facedin persikkapuuteri - siitä tulee hyvä mieli joka käyttökerralla ja se on tärkeää! Toimii hyvin niin saman sarjan meikkivoiteen kuin muidenkin meikkivoiteiden kanssa. Ei flashbackia, ja vaikka sävy on tuollainen aavistuksen persikkainen (vaalea kuitenkin) niin on sen verran läpikuultava että sopinee useimmille light to medium-ihonsävyille. On todella sääli että tämän saaminen Suomeen on niin hankalaa.  Lontoossa ainakin vuosi sitten oli TF:n oma liike (Covent Gardenissa) ja siellä tätä persikkasarjaa oli saatavilla.

Mikä on sun suosikkipuuteri, suositko meikki- vai irtopuutereita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti