keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

My Skincare Routine - millä tuotteilla hoidan ihoani?

Heippa!

En ole pitkään aikaan puhunut ihonhoidosta ostopostauksia lukuunottamatta, joten ajattelin että korjataan nyt tilanne ja käydään läpi mun ihonhoitorutiini. Tämä tässä muodossaan käytössä lähinnä iltaisin - aamuisin vetelen vaan misellivedellä (joka tässä postauksessa kyllä mainitaan) ja heitän päälle jonkun sekalaisista päivävoiteistani sekä sy-voiteen (joka sekin esitelty alempana).


Tässä on sekoitus sekä länsimaista että aasialaista kosmetiikkaa, niin suomalaista kuin ulkomaista. Mulla on paljon muitakin suosikkeja, mutta tällä hetkellä käytän näitä pois sen sijaan että vaihtaisin tuotetta joka kerta (kuten ennen tein ja sitten mikään tuote ei kulunut ikinä loppuun :D).

Laitan jokaisen tuotteen yhteyteen hinnan jolla sitä myydään sekä ostopaikan (joitakin löytyy ehkä vain eBaysta, jolloin mainitsen ainoastaan sen ja jonkin keskihinnan jolla sitä eBaysta saa). Kuten yleensäkään niin linkit eivät ole mainoslinkkejä enkä saa niiden klikkailusta muuta hyötyä kuin mielihyvän siitä että ne helpottavat ehkä teitä lukijoita.


Rutiini alkaa luonnollisesti puhdistuksella, ja olen kaksoispuhdistuksen vannoutunut puolestapuhuja ollut jo vuosia ja nyt käytössä öljyputsarina Hadalabon Rohto Super Hyaluronic Acid Oil Cleansing (eBayssa muunmuassa tältä myyjältä hintaan 11,51€) ja kakkosputsarina saman merkin (ja saman tuotesarjan) Rohto Super Hyaluronic Acid Moisturising Face Cleansing Foam (esimerkiksi tältä myyjältä hintaan 11,80€). Nämä ovat ihan superhyvät puhdistustuotteet; öljy ei ole liian raskasta mutta poistaa meikin (myös öljypohjaisen, joka muutoin saattaa vain pyöriä iholla) vaivatta ja vaahto ei kuivata ihoa lainkaan mutta poistaa öljyn jämät ja muut iholle jääneet epäpuhtaudet oikein hyvin. Näissä ei ole juuri mitään tuoksua, joten sopinevat herkillekin. Suursuositus näille, jos etsit hyvää putsarikomboa! Ja te jotka ette vielä käytä kaksoispuhdistusta, niin kannattaa hypätä kelkkaan mukaan; vaivaa tästä ei juurikaan enempää ole ja iho tulee puhdistettua läpikotaisin.

Misellivetenä (tai kuten tuotteen nimi virallisesti kuuluu; Grain Ferment Cleasing Water, merkkinä Botanic Farm) käytän tätä korealaista, jota saa eBaysta esimerkiksi tästä hintaan 17,81€. Tässä on mieto kukkainen tuoksu (ei todellakaan vahva), hyvä pumppusysteemi ja puhdistaa meikinjämät tai aamuihon oikein hyvin. Ei ehkä ihan suosikkini Bioderman veroinen, mutta mitään vikaa tässä ei tosiaankaan ole. Pullo on 250ml ja kestää varmaankin ikuisuuden, kun en ole sitä tämän enempää saanut vajumaan vaikka tämä jo kuukauden ehkä käytössä on ollutkin.

Korealaisista tuotteista sen verran, että niiden tilaaminen eBaysta on turvallista niin kauan kuin myyjät eivät ole kiinalaisia (ja tottakai myyjien palautteita kannattaa myös seurata). Korealaiset myyjät mitä useimmin tarjoavat tuotteet ilman postikuluja, mutta koska tuotteet eivät tule eu:n sisäpuolelta niin riski on joutua maksamaan alv:t mikäli yli 22e paketti tulliin jää. Joskin olen huomannut että suurin osa myyjistä laittaa paketin päälle arvoksi jotain ihan muuta kuin mitä ostosten arvo on ollut.


Sitten kasvovesiin. Hullut päivät-ostosten esittelyn yhteydessä mainittiin tämä Lumenen Sisu-sarjan face mist, joka tuoksuu ihanalta ja oli primääri syy, yhdessä sen faktan kanssa että Sisu on Lumenen paras sarja, tämän putelin hankkimiseen. Normaalihinta (100ml pullo) Kicksillä 34,90€. Käytän tätä aina ennen primeria meikkauksen yhteydessä ja/tai puhdistuksen jälkeen ennen seerumia/öljyä/what have you.

Käyttämäni kuoriva kasvovesi on tällä hetkellä Mario Badescun Glycolic Acid Toner, jonka pikkupullo tuli mielestäni joko jostain joulukalenterista tai ehkä jonkin kuukausiboksin mukana. Tämä on hyvä omaan tarkoitukseensa, mutta kovin jännittävä tai värisyttävä juttu tämä ei ole. Hoitaa kuitenkin hommansa. Tämän tilalle en ole hankkinut vielä vastaavaa, mutta muutama happokuoriva seerumi löytyy (Drunk Elephantilla on muunmuassa tosi hyvä!). Normaalihinta täysikokoiselle (236ml) pullolle on Elevenillä 18,80€.

Lumenen Sisu-sarjan Lumenessence Beauty Lotion on kasvovesi vähän hienommalla nimellä, ja käytän tätä miselliveden ja seerumin välissä, kaadan vanulappuun ja siitä iholle. Voisi toki kaataa suoraan kämmeniin ja hieroa kasvoihin, mutta tämä on ihan vesimäistä koostumukseltaan joten helpompi käyttää vanulappua. Ostin tämän edellisiltä Hullareilta, normaalihinta tälle 150ml pullolle on 24,90€ esimerkiksi Sokoksella.


Tässä kaksi eniten käyttämääni seerumia (tai öljyä), joita käytän ennen kosteusvoidetta (vaikka öljy pitäisi kuulemma laittaa voiteen päälle, never done that ja lujaa mennään). Varsinkin Glamglow'n Starpotion on tarkoituskin laittaa voiteen alle, jotta sen sisältämä aktiivihiili ja kuorivat ainesosat pääsevät ihon kanssa kosketuksiin. Tätä voi käyttää myös yksinään, mutta ainakin mun sekaiho tarvitsee kosteutta vielä päälleen. Tykkään tästä kovasti, ja olen huomaavinani ihonsävyn tasoittumista ainakin, kun tätä päivittäin käytän (nyt olen käyttänyt vähän vuorotellen tuon Lumene öljyn kanssa, ihon kosteustasapainosta riippuen). Tämä on siis pikimustaa, mutta imeytyy ihoon täysin eikä jätä mitään tummaa kalvoa jälkeensä. Tämä on vähän arvokkaampi tuote; 30ml maksaa Sokoksella 47,90€. Suosittelen kuitenkin kovasti, ja näen tämän aika erilaisena tuotteena verrattuna muihin vastaaviin.

Lumenen Sisu-sarjan (huomaatteko teemaa tässä?) Recover & Protect Facial Oil on ihanantuoksuinen ja kevyt kasvoöljy, joka imeytyy nopeasti eikä jätä ihoa överirasvaiseksi. 30ml pullo Sokoksella 34,90€.


Ihoa kosteuttamaan olen käyttänyt pääasiassa viime aikoina näitä kolmea. Glamglow'n DreamDuo sisältää kylläkin sekä seerumin että kosteusvoiteen, ja on hyvä tuote (tosin tuoksu ei ihan istu mun makuun, vaikka moni tykkääkin). Mitään suurta transforming-ominaisuutta en kylläkään ole huomannut, mutta tämä sulautuu ihoon nopeasti, ei rullaa ja aamulla iho on kosteutettu ja pehmoinen. Ohjeissa lukee että tämä pitää pestä aamuisin pois - en aina ehdi työaamuisin vedellä kasvoja edes misellivedellä mutta en ole huomannut haittoja vaikka tämä iholle jäisikin. Ykkösvaiheen DREAMSERUM sisältää vihreän teen lehteä ja on koostumukseltaan valkoista jossa on pientä shimmeriä seassa (ei kuitenkaan näy iholla hohtavana) ja kakkosvaiheen DREAMSEAL kosteuttaa hyaluronihapon avulla ja kiinteyttää viherlevällä. Tämä on vähän paksumpaa ja "naamiomaista" (naamioksi tätä kuvaillaankin) ja väriltään harmaata, joskin iholle levitettäessä ja imeytyessä ei jätä mitään harmaata kalvoa jälkeensä. Kannattaa hieroa ihoon kunnolla kylläkin. Tämän hinta Sokoksella on 49,90€; käytän tämän kyllä mielelläni pois mutta en varmaankaan haki uudelleen, koska mitään maatamullistavaa vaikutusta en ole tässä huomannut. Mahdollisesti ikääntyvämmälle iholle voisi olla parempi!

COSRX:n Ultimate Moisturizing Honey Overnight-naamio on ihana, geelimäinen ja kevyt yönaamio joka kosteuttaa tehokkaasti, mutta imeytyy erinomaisesti eikä tarvitse pestä aamulla pois. Mulla on valmiina saman sarjan riisi-naamio, jonka otan käyttöön kun tämä loppuu - kovat odotukset on myös sille! Tätä suosittelen ehdottomasti ja toimii vuoden ympäri - myös kesällä koska koostumus on niin kevyt ja hyvin imeytyvä eikä rasvoita ihoa. Tämä on nyt alennuksessa YesStylellä; tuubin saa hintaan 12,24€ (normaalihinta yli 30€) joten pistäisin ehdottomasti tilaukseen.

Olen kuullut paaaaljon hypetystä tästä Originsin Drink Up Intensive-yönaamiosta ja ostin sen sitten tässä pikkutuubissa kokeiluun. Kyllä toimii, mutta suurin hype jäi silti mysteeriksi - yhtä hyviä tuloksia saan lähes millä tahansa hyvällä yönaamiolla jotka ovat usein edullisempiakin. Tässä on jonkin verran huomattava tuoksu, itseä se ei haittaa mutta tuoksuherkille saattaa olla probleema. Koostumus on suht paksua ja se kannattaakin hieroa hyvin ihoon, johon se sitten imeytyy kuitenkin suhteellisen nopeasti. Kertoo pitävänsä ihon kosteutettuna 72h ajan - en tiedä siitä kyllä koska en ihan niin kauaa tätä ole iholla putkeen testannut. Sisältää myös hyaluronihappoa (mikäpä tuote nykyään ei) ja avokadovoita. Normaalikokoinen 75ml tuubi maksaa Kicksilla 23€. Ehdottomasti kuitenkin kokeilemisen arvoinen, jos etsit kosteuttavaa naamiota jota ei tarvitse pestä aamulla pois (tai minä en ainakaan pese enkä ole huomannut epäpuhtauksien lisääntyvän tästä syystä).


Sitten täsmätuotteet. Iho nykyään kiukuttelee finnien muodossa useammin kuin ennen, vaikken ole elintapoja tai tuotteita juurikaan vaihdellut, ja kun tunnen ison finnin olevan tulossa niin laitan yöksi päälle tätä Neutrogenan Rapid Treatment Geliä joka tuli ehkä joskus Betteboxin tai jonkun toisen kuukausiboksin mukana. Lieracin kaksifaasinen tehohoito on ehkä hieman tehokkaampi, mutta kyllä tämä ihan kokeilemisen arvoinen on ja käytän varmasti pois. Koostumus on ohut ja geelimäinen ja väriltään kirkas (toisin kuin Lierac jonka puuteriset täplät näkyvät kyllä iholla hennon vaaleanpunaisena kerroksena). Tämä on ilmeisesti täysikokoinen tuubi, ja kustantaa muutaman euron (tarkemmin 6,90€ esim Sokoksella) eli jos täsmähoitoa finneihin toivot niin tämä kannattaa testata, eikä sijoitus ole iso. Lupaa tehoavansa jo neljässä tunnissa, mutta koska pidän tätä aina yön yli niin sen tarkemmin en siitä osaa sanoa.

Olen jo pitkään käyttänyt silmänympärysseerumina sy-voiteen alla tätä Dermalogican Ultracalming-sarjan joka "imeytyy syvälle ihoon ja vähentää sy-alueen turvotusta ja kosteuttaa tehokkaasti sekä edistää kollageenituotantoa" näin suoraan tuotekuvausta lainaten. Tässä on hyvin vesimäinen koostumus, eikä tätä tarvita kuin tippa per silmä. Levitän kevyesti sormenpäällä sekä ylä- että alaluomelle. Toimii erinomaisesti lisäkosteuttajana herkällä sy-iholla. Tässä on sellainen vähän yrttisen kirpeä tuoksu, joka ei ole lainkaan häiritsevä ja itse pidän siitä kovasti. Dermalogican tuotteet tunnetusti ovat vähän suurempi sijoitus; tämän normaalihinta esimerkiksi Kosmetologikaupassa (josta omani olen ostanut) on 69,90€ tälle täysikokoiselle 15ml putelille.

Tällä erää käytän pois tätä Mizonin Snail Repair Eye Creamia, joka on ihan perus sy-voide; ei mitenkään superkosteuttava mutta toimii yllämainitun seerumin päällä hyvin. Ei kuitenkaan ole mikään kovin innostava tuote, joten tuskin ostan uudelleen. Tässä ei ole tuoksua ja koostumus on sellainen keskipaksu, ei mitään jankkia kuitenkaan ja imeytyy hyvin. Monessa nettikaupassa tätä tuubia ei ollut enää saatavilla (vain purkkimuotoisena, joka oli 25ml tämän 15ml sijaan) mutta Oletkaunis.fi:sta löytyi hintaan 11,90€. Omani on eBaysta, josta tätä saa ostettua esimerkiksi hintaan 8,92€ / 2 tuubia eli hyvinkin edukkaasti.

Mikä on sun lemppari ihonhoitotuote? Ja käytätkö korealaista monen stepin puhdistusrutiinia, vai riittääkö puhdistus ja kosteusvoide?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti