keskiviikko 29. toukokuuta 2019

My Makeup Collection: Poskipunat


Heippa!

TÄMÄ ON SITTEN SUPERPITKÄ POSTAUS, you are warned.

Pahoittelut hiljaisuudesta - tässä on ollut kaikenlaista; töitä, mm-lätkää, lisää töitä, kevätväsymys, synttäreitä.. Nyt kuitenkin skarpataan, it's a promise.

On aika palailla meikkikokoelmapostausten pariin, ja nyt taklataan pois alta poskipunat. Niitä on paljon, ja määrä kasvaa koko ajan tämänkin postausten kuvien ottamisen jälkeen.. Oh well, that's life I guess.

Kokoelmasta löytyy niin paletteja kuin singlejä, edullisia ja kalliimpia, jokaiselle jotakin. Yritän laittaa tuotteiden yhteyteen hinnan ja paikan mistä niitä voi hankkia jos vain ko. tiedot löydän. Linkit eivät ole affiliate-linkkejä enkä hyödy niiden klikkailusta.

Teen pientä declutteria samalla, ja mainitsen tuotteiden yhteydessä jos se kokoelmastani pois lähtee (jos vain muistan kaikki poislaitetut.. mutta ei niitä montaa ollut!)



Käydään ensin läpi paletit.





Mad About Mauve

Isn't It Peachy

Revolution Beautyn sivuilta tilatut Makeup Obsessionin neljän pannun poskipunapaletit sävyssä Mad About Mauve ja Isn't It Peachy ovat hintaisekseen oikein hyviä vaihtoehtoja, pigmenttiä on tarpeeksi ja sävyt ovat pehmoisia eivätkä superpuuterisia. Näiden hinta on 6,99€ / kpl ja pääset tutustumaan niihin tästä ja tästä.






Nämä Lorkun Infaillible Blush Paint-paletit ostin aikoinaan Stockan hulluilta päiviltä ja tykkäsin niistä aluksi (lue: kun en omannut montaakaan poskipunaa) kovasti. Nämä tuoksuvat tosi hyvältä ja sävyt ovat suurimmalta osin hyvin käyttökelpoisia. Näistä huomattavasti olen käyttänyt tuota persikansävyistä The Ambers-palettia, mutta The Pinks on sekin saanut osansa käyttöä. Luulen että siirrän nämä omasta kokoelmasta kohtapuoliin pois, sillä tällä hetkellä löytyy monta niin paljon mieluisempaa yksilöä. Googlettelin hieman, ja näitä ei taida enää mistään saadakaan. Hintaa oli noin 15€ muistaakseni normaalihinnalla.



Tämä tässä on Kicksin omaa merkkiä oleva poskipunapaletti, jolla hintaa 19,90€ ja se on Kicksin valikoimassa edelleen. Sävyt ovat melkoisen samankaltaisia, mutta pehmeitä ja pigmenttisyys on poskipunalle hyvä. Eniten olen käyttänyt vasemman yläkulman Cherry On Top-sävyä, joka on kiva nudehtava arkiposkipuna.



RealHer:n Be Fearless, Be Limitless Blush Kit tuli joskus Boxycharmin mukana, vähäsen tosin kärsineenä mutta käyttökelpoinen on toki edelleen. Punat ovat baked-mallia, pigmenttiä on aikalailla. Kaksi sävyistä on suht mattoja ja vasemmanpuoleisin shimmerinen, pientä glitteriäkin mukana. Varsinkin kaksi ekaa sävyä ovat aika kirkkaita, ja kolmas taas aika tumma, joten kovin paljoa tätä ei ole tullut käytettyä. Sävyt ovat kyllä kauniita, pitää ottaa tämä käyttöön.




Revolution PRO 4K Blush Palette sävyssä Mauve on edullinen vaihtoehto, merkin omilla sivuilla 8,99€. Tämä on nimestään huolimatta enemmänkin ruskehtava/pronssinvärinen, ehkä alareunan marmorihtava sävy on hieman mauveen päin. Pigmentti on oivallinen, ja tykkään nudeposkipunista ja niin tästäkin.



Zoevan Coral Spectrum-poskipunapaletti on alelöytöjä Beautybaysta Black Fridayn aikaan, mutta ei se normaalihintaisenakaan (15 puntaa) ole kovin hintava hankinta. Tuo vaalein, kuvissa oranssinkeltaiselta näyttävä sävy ei ole mun mieleen, mutta 3 muuta ovat ihania; pari mattaa ja yksi shimmer. Kesään varsinkin tosi kaunis.





Tässäpä pari Anastasian palettia, ensimmäinen on Blush Trio sävyssä Peachy Love (hintaa ABH:n UK-sivulla £30) ja toinen ihan vaan Blush Kit sävyssä Radiant (£31). Tuota trioa on vielä saatavilla, mutta Blush Kitista löytyy nyt vain tummempi versio. Molemmat ovat superpigmenttisiä (tuo trio vielä enemmän) ja kauniita sävyjä. Tykkään tällaisista persikkaisista huomattavasti enemmän kuin varsinaisesti pinkeistä. Suuri suositus kummallekin näistä!




Siirrytäänpä sitten yksittäisiin poskipuniin. Nämä kovasti Too Facedin poskipunia muistuttavat sydämet ovat I <3 Makeup:n (jota ei enää tietääkseni ole edes olemassa, nimi muuttui I <3 Revolutioniksi) Blushing Heart:ja sävyissä (vasemmalta oikealle swatch-kuvassa) Bursting With Love, Peachy Keen Heart ja Candy Queen Of Hearts. Tykkään näistä kovasti, pigmenttiä on sopivasti että ovat helppoja käyttää, ja vaikka ovat shimmerisiä niin eivät kuitenkaan glitterisiä. Vaikka näissä on 3 eri sävyä kaikissa niin käytän niitä aina yhdistettynä, eli pyöräytän sivellintä kaikissa ja samoin on otettu nuo swatchitkin. Hintaa on oivalliset 5,99€ kipale, ja tilattua saa täältä.




Sitten klassikkokamaa, ja puhun tietysti Milanin Luminososta. Ja se on kyllä tosi ihana sävy, persikkainen ja täydellinen arkikäyttöön. Pitäisi muistaa käyttää enemmän. Kaksi muuta ovat pinkimpi Dolce Pink ja erittäin glitterinen, nimensä mukainen Corallina. Corallina on vähällä käytöllä ollut juuri glitterisyyden takia, partikkelit ovat aika isoja ja näkyviä. Voi olla että se lähteekin kiertoon, jos joku tarjoaisi paremman kodin. Näitä saa helposti tilailtua Cocopandalta, ja ovat nyt alennuksessa noin 11€:lla (normihinnaksi merkitty 13,90€).






Nämä Nyxin Baked Blushit olivat ihan ensimmäisiä poskipuniani ja erinomaisia siihen, sillä pigmenttiä on säästeliäästi. Siis todella säästeliäästi. Koostumus tuntuu myös tosi kovalta ja sormella kokeillen karhealta. Sävyt ovat ylhäältä alaspäin, vasemmalta oikealle: Full-On Femme, Ladylike, Spanish Rose, Foreplay, Journey ja Chiffon. Näitä ei näytä olevan enää saatavilla, mutta emme menettäneet tässä paljoakaan. Ehkä jo arvasittenkin, eli nämä lähtee eteenpäin, jos löytäisivät kodin esimerkiksi joltakulta joka pelkää poskipunan käyttöä ja toivoo kasvoilleen vaan ihan aavistuksen väriä. Sävyt ovat kyllä kauniita.



Ylärivissä 2 Isadoran Perfect Blushia, sävyt Cool Pink ja Coral Glow (jotka kuvaavat sävyjä kyllä hyvin). Näissä on pigmenttiä juuri sopivasti, eivät ole ihan mattoja vaan aavistuksen satiinisia. Näitä on useampia sävyjä valittavissa ja hintaa esimerkiksi Sokoksella 14,90 / kpl. Omani ostin muistaakseni Citymarketista, muutama vuosi sitten. Ja siitä huolimatta toimivat edelleen tosi hyvin! En muutenkaan allekirjoita puuterituotteiden säilyvyysmerkintöjä - ei mikään puuteri vanhene 12:ssa kuukaudessa (tai edes 24:ssa).
Lumenen yksittäinen Natural Glow Blush sävyssä Kevätkukat on tosi kaunis, pinkkisen persikkainen, aavistuksen hohtava muttei millään tavalla glitterinen. Kaikenkaikkiaan erinomainen perusposkipuna. Eleveniltä saa juuri tätä sävyä hintaan 13,50€.


Vasemmalta oikealle: Space Case, Jordana, Jordana, Seraphine Botanics

Vasemmanpuoleisin on merkkiä Space Case ja sävyä It's Not Me, It's My Sign ja se tuli muistaakseni joskus jonkin Ipsy Glam Bagin mukana. Sävy on kaunis persikkainen, pigmenttiä sopivasti, kyllä kiitos. Kaksi muuta ovat tosi edullisen drugstore-merkki Jordanan Blush Powdereita, sävyssä Coral Sandy Beach ja Rose Silk (tässä järjestyksessä). Näitä saa eBaysta ihan muutaman dollarin hintaan, ja tekisikin mieli tilailla muutama lisää. Viimeisin on Seraphine Botanicsin Lychee & Gold Rosegold, joka on aavistuksen shimmerisempi, mutta kaunis joka tapauksessa. Nämä kaikki ovat pigmentin suhteen oivia, sitä ei ole liikaa muttei liian vähänkään.



Kaksi ylimmäistä tulivat viime joulun Catrice-joulukalenterista ja ovat mallia Light&Shadow Contouring Blush. Oranssihtava on A Flamingo In Santa Domingo ja rusehtavampi Bronze Me Up, Scotty! Varsinkin tuo nudempi on ihana sävy. Näissä on tuo varsinainen poskipuna ja sitten pieni highlighteria muistuttava osuus, mutta pyöräytän sivellintä näissä niin että molemmat sekoittuvat (ja samoin ne on myös kädelle swatchattu). Näitä ei tietääkseni ole enää Catricen hyllyissä saatavilla.

Pinkki on Colourpopin mattainen Super Shock Cheek sävyssä Thumper. Omasin näitä vastaavia joskus enemmänkin mutta koen tämän koostumuksen vähän hankalaksi levittää ja etenkin häivyttää, joten kokoelmaan jäänyt vain tämä, mutta sekin lähtee nyt eteenpäin sellaiseen kotiin jossa se saa käyttöä.  Näiden hinta on about 6-8 dollaria ja saapi tilailtua suoraan merkin omilta sivuilta.

Viimeisin on vähän omituinen tapaus, pannussa tämä Makeup Revolutionin Baked Blush sävyssä Hard Day on tuollainen rusehtava, mutta swatchatessa tämä tulee esiin highlighterin tavoin aavistuksen ruusukultaisena. Tämä on liian vaalea poskipunaksi ja liian tumma highlighteriksi, joten poistin sen kokoelmastani ilahduttamaan jotakuta toista. Tämän sain muistaakseni ei viime, mutta sitä edellisen joulun MUR-kalenterista.



Sitten Essenceä, joista vain yhtä on ehkä enää saatavilla (ja kaksi on re-formuloitu ja nimetty uudelleen). Mosaic Blushit sävyssä All You Need Is Pink ja The Berry Connection ovat suht vähäpigmenttisiä ja nekin saivat lähteä kokoelmastani eteenpäin, vaikka kaikinpuolin ulkoa nättejö ovatkin. Sydämenmuotoiseen metalliin pakattu My Glow Passion Blush on näistä uusin, pronssinen ja melkoisen hohtava. Tätä saattaa vielä saada, mutta en lupaa mitään. Tässä on pigmenttiä runsaasti.

Sitten loput kaksi ovat silloisia Silky Touch-poskipunia (sävyt Adorable ja Babydoll) mutta mielestäni nämä ovat nykyisin ehkä nimeltään Matt Touch / Satin Touch (?). Aikalailla aiemmin esiteltyjen Jordanan punien kaltaisia - Jordanassa ehkä aavistuksen enemmän pigmenttiä.




Nämä kaksi ovatkin sitten pigmentiltään skaalan toisessa päässä. Kaunis, kukkakuvioinen on sävyä Bahama Bronze ja mallia BH Cosmetics Floral Blush Duo Cheek Color. Tätä mietin että menisikö aurinkopuuterina, mutta on siihen aavistuksen punertava joten blush it is. Tämä tupsahti Marin mulle tekemästä joulukalenterista.
Pacifican Coconut Blush Duo tuli ehkä joskus jonkin kuukausiboksin mukana, ja tykkään tästä tosi paljon, sävyt ovat käytännöllisiä nudeja eivätkä liian hohtavia.



Nämä kaunokaiset ovat tietysti Milanin ruusunmuotoisia Powder Blusheja sävyssä (vasemmalta oikealle swatch-kuvassa) Romantic Rose. Tea Rose ja Blossomtime Rose. Ostin nämä Lontoosta, ja näissä ei ole muuta vikaa kun suhteellisen vähäinen pigmentti ja kerrostaa saa aika lailla että saa näkyvän lopputuloksen. Suosikkini näistä on nude Romantic Rose, mutta tekisi mieli hankkia kovasti kehuttu, korallinoranssi Coral Cove.



Sitten muutama sekalainen kaveri. Ensimmäinen, tosi shimmerinen jo nimensäkin puolesta on Wet 'n Wild Shimmering Palette sävyssä Sand-Gria Castles, kaunis pronssinen sävy. Kicksin Baked Blusher (kyllä, tykkään baked-mallisista tuotteista) on sävyä Fashionista, en ole niin pinkkeihin kallellaan enää mutta tässä on kaunis kullan vivahde myös. Rimmelin isossa pannussa oleva Maxi Blush sävyssä Exposed on suht uusi mun kokoelmassa, en ole varma olenko edes kokeillut tätä vielä.



Lisää drugstore-osastoa. Vasemmanpuoleisin on E.L.F:n Mellow Mauve, kaunis nudesävy. Kaksi seuraavaa ovat Wettiksen ColorIcon poskipunia, korallinen Pearlescent Pink ja oranssimpi Rose Champagne. Rose Champagnea en ole iholle kokeillut, jotenkin hieman vierastan noin "ihonsväristä" (tavallaan, jos olisin tosi oranssi :D) sävyä. Olen enemmäm tummempiin sävyihin kallellaan.




Urban Decayn Afterglow-poskipuna on sävyä Score, joka on kaunis persikanpinkki. Sisältää aavistuksen hohtoa, mutta suht maltillisesti kuitenkin. Keskimmäinen on joskus Boxycharmista tullut Laura Gellerin Blush-N-Brighten sävyssä Tropic Hues (tosi kaunis, mutta tosi pigmenttinen) ja reunimmainen niinikään Boxyn tarjoama Pretty Vulgar Make Them Blush sävyssä Hush Blush. Olipas monta blush-sanaa. Tuota viimeisintä en ole iholla vielä kokeillut, mutta sävy on right up my alley. Ja sitten voidaan miettiä kuinka monta nudea ja persikkaista poskipunaa yksi henkilö joka omistaa tasan ja ainoastaan 2 poskea tarvitsee. Hmm.



Sitten selektiivisempää. Ylärivin ihanuudet ovat Hourglassin Ambient Lighting Blusheja sävyssä Luminous Flush (pinkimpi) ja Dim Infusion (persikkaisempi). Nämä ovat IHANIA ja yksiä parhaita poskipunia koostumukseltaan; osta jo jos et vielä omista. Arvokkaitahan nämä ovat, mutta Cultbeauty ainakin myy nykyään minikokoja näistä, joilla hintaa about 20 puntaa. Ja sellainen pikkukokohan riittää iäisyyden.
Alarivin MACin perus puuteriposkipunat ovat sävyssä Sur ja Melba. Melbahan on ihan kulttisävy ja kaunis onkin, mutta tykkään ehkä vielä enemmän nudemmasta Sur:sta. Näillä hintaa Suomessa muistaakseni 24,50e / kpl.




Mulla ei vissiin muita Too Facedin poskipunia ole tätä sydämenmuotoista Love Flushia lukuunottamatta, joka löytyy limited edition-sävyssä Confetti. Pigmentissä löytyy ja kaunis on hän, niin sisältä kuin ulkoa. TheBalmin Hot Mama on pienimuotoinen dupe Narsin Orgasmille, hyvin käyttökelpoinen sävy. Tätä saa tilailtua vaikkapa Cocopandalta.
Benefitin pikkuposkipunat ovat Lontoosta ja uusimmissa sävyissä Galifornia ja Gold Rush. Jälkimmäinen vähän vaaleampi ja kultaisempi, ja pidän kovasti molemmista. Näissä on myös tosi hyvä tuoksu (vaikkakin tuoksuherkille ehkä ei optimaalinen vaihtoehto) joka ei jää kuitenkaan iholle leijumaan. Näistäkin tämä edullisempi pikkukoko on ainakin allekirjoittaneelle hyvä vaihtoehto, koska pidän bileet sinä päivänä kun saan pannun esiin jostakin poskipunasta (highlighterille on niin käynyt, tosin vaan yhdelle..!).




Makeup Storen vanhaa pakkausmallistoa edustava Must Have on SUPERpigmenttinen, ja hieman haastava tästä syystä käyttää. MUS:ia löytyy myös toisesta laidasta, tuo hiekanvärinen nude on sävynimeltään osuvasti Sand. Keskellä kököttää niinikään erittäin pigmenttinen Desert Rose, merkiltään Note (once again Boxycharmin sisältöä).




MACin Mineralized-poskipunat olivat ihan ensimmäisiä poskipunaihastuksiani - niin helppoja käyttää, ei liikaa pigmenttiä ja häivyttyy ihanasti muttei kuitenkaan lähde karkuun. Mulla on näitä ollut joskus enemmänkin ja mielenhäiriössä olen muutamasta luopunut; jäljellä ovat kuitenkin (vasemmalta oikealle) New Romance, Dainty ja Gentle. Eniten olen käyttänyt Daintyä, joka on kovin kaunis vaaleanpunainen. Tummempi, pannussa jopa aavistuksen viininpunaiseen taittava Gentle on suht uniikki sävy mun kokoelmassa, ja sitä pitäisikin käyttää varsinkin talvella enemmän.




Sitten viimeisinä Tarten Amazonian Clay Blusheja, joista normaalissa koossa löytyy sävy Exposed, ja jonkun joululahjasetin mukana tulleet minikoot sävyistä Harmony, Genius, Pop ja Vibrant. Näissä vaihtelee pigmentin taso hieman sävyittäin - esimerkiksi aikalailla kirkkaan oranssi Vibrant on hyvinkin pigmenttinen kun taas normikokoinen (ja mun suosikki) Exposed on aika säästeliäs mitä sen poskille saamiseen tulee. Näitäkin saa tilailtua Tarten omilta sivuilta, joten sinne vaan jos kiinnostaa. Sävyjä on monta muutakin tarjolla!

Alkutilanne..

Se mihin päädyttiin!
Declutterin tulokset

Kaikenkaikkiaan, paletteja löytyi 10 ja singlejä huikeat 61. Declutteroin näistä 2 palettia ja 11 singleä.

Uusia on jo kertynyt kokoelmaan, mutta näistä teen haul-postauksia erikseen.

Mikä on sun all time fave poskipuna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti