torstai 5. maaliskuuta 2020

Top 6: Puuterit - Pihistä tai Panosta!

Hellou!

Edellisestä Top6-postauksesta on vierähtänyt jo suhteellisen pitkä aika, kuusi mieluisinta hajuvettä löytyy puolentoista vuoden takaa ja kaikki Top6-aiheiset kirjoitukset löytääpi tästä.


En muuten tiedä miksi tämä on juuri Top 6 eikä vaikka 5 tai 3 - varmaan ihan ekaan postaukseen löytyi se kuusi ehdokasta joten sillä ollaan menty jatkossakin.
Tänään aiheena on puuterit, ja puuteria löytyy niin kalliimpaa kuin edullisempaakin. Laittelen linkit joka tuotteeseen jos vain löytyy ja mainitsen hinnan jos vain mahdollista.

Useimmin naamalle päätyy pressattu puuteri, koska irtopuuteri vaatii usein vähän enemmän aikaa kun sitä purkista kaatelee korkkiin tai muualle ja huiskuttelee kasvoille. Toki tämä "vähän enemmän" on ehkä yksi tai kaksi minuuttia, mutta anyway. Kumpaa te käytätte, vai puuteroitteko kasvoja ollenkaan? Minä pidän mahdollisimman matasta pohjasta ja puuteroinkin koko kasvot joka kerta.
Tärkeää mulle on puuterissa se että se oikeasti irtoaa pannusta ja siirtyy naamalle - olen kokeillut muutamia jotka eivät vaan siirry siveltimeen sitten millään konstilla ja se jos mikä on turhauttavaa.

Näistä mitään ei ole saatu pr:nä.



Jeffree Star Magic Star Setting Powder löytyy multa sävyssä Fair, jossa on aavistus peittokykyä ja sopii mun vaalealle iholle loistavasti. Sävy on keltapohjainen ja puuteri hienojakoista, joskaan ei yhtä hienojakoista kuin esimerkiksi By Terryn hyaluronihappopuuteri tai erilaiset HD-puuterit. Myöskään flashbackia (eli että puuteri näkyisi valkoisena kerroksena esimerkiksi salamavalolla otetuissa kuvissa) ei ole. Omani ostin Sokokselta, mutta tätä myy myös Oletkaunis.fi hintaan 23,90€. Puuteria on rasiassa 10g, mutta tuntuu olevan hyvin riittoisaa. Oletkaunis.fi:ssa tarjolla on jokunen eri sävy, esimerkiksi väritön Translucent ja hivenen vaaleanpunertava Rose sekä Fair-sävyä tummempia sävyjä. Minua kiinnostaisi tuo Rose-sävy kovasti, sillä tässä postauksessa löytyy pressattuna vähän vastaavaa sävyä :)

Too Faced Peach Perfect-irtopuuteri on aavistuksen persikansävyinen ja tuoksuu (ja maistuu!) kovasti persikalta. Tuoksu on omaankin nenään suhteellisen vahva eli hajuherkille tätä en suosittele, mutta kovasti kauniin pinnan sillä saa. Tätä ei mistään oikein Suomeen enää saa, omani löysin eBaysta. Tätä on purkissa tosi iso määrä Jeffreen puuteriin verrattuna (35g) ja epäilenkin saanko tätä koskaan loppumaan, kun muitakin kivoja puutereita on (ja kun helposti tulee käytettyä nopeaa ja iisiä pressattua puuteria).



(Makeup) Revolutionin Bake & Blot on suht uusi hankinta, mutta olen tähän kovasti tykästynyt. Omani on sävyssä Lace, muitakin sävyjä muutamia löytyy. Hankin omani muistaakseni Revolutionin omilta sivuilta, jossa se on saatavilla naurettavan edullisesti viidellä punnalla. Tässä on mukava peitto ja puuteri tarttuu siveltimeen helposti.

Essencen All About Matt! Silky Fixing Compact Powder on mun todella suuri suosikki - tällä saa niin ihanan pinnan iholle meikkivoiteen päälle. Tässä on juuri ihana sävy, 10 Translucent Rose joka ei varsinaisesti tuo iholle mitään vaaleanpunaista mutta tuntuu kirkastavan ihonsävyä. Tätä oli vähän hankala löytää enää mistään eli luultavasti on lopetettu tuote, mutta Clamoksen verkkokaupasta tätä vielä löytyy hintaan 3,69€. Omani on kerännyt aavistuksen kovaa pannua (hard pan, kuulostipa pöntöltä suomeksi) mutta kyllä siitä silti vielä puuteria iholle saa.

Yllä MAC, alla Lumene

MACin Studio Fix Powder Plus Foundation on siis oikeastaan meikkipuuteri mutta tykkään tästä suuresti ihan normipuuterina (mun kuiva iho ei ikinä tykkää pelkistä puuteripohjista). Tämä on sävyssä N3 joka on vähän tummempi mitä normaalisti käytän, mutta tämä oli puoleen hintaan joulunjälkeisissä aleissa Stockalla joten nappasin sen mukaan, koska pystyn tätä kyllä ihan normaalisti käyttämään. Tätä saa monestakin paikasta, mutta esimerkiksi Sokokselta hintaan 34,90€. Sävyjä löytyy monen monta, jokaiselle varmasti omansa.

Lumenen Luminous Matt on jo monessa paikassa tullut selväksi mun suosikkina, joten en siitä tässä sen enempää runoile. Lumenen puuterit sopii mun iholle oikein hyvin, ja vaikka tämä versio taitaa olla lopetettu niin esimerkiksi Nordic Chic Soft Matte-puuteri on hyvä dupe tälle. Lykolta löytyy hintaan 17,50€. En kyllä ole ihan varma tästäkään Nordic Chic-puuterista josko sekin on lopetettu.. Hmpf.


Sellaisia puuterisuosikkeja täällä päässä, entäs siellä?

2 kommenttia:

  1. Kvd Beautyn Lock it setting powder on oma luottoni. Kevyt ja hienojakoinen puuteri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä mä en ole kokeillutkaan, mutta kuullut paljon hyvää kyllä!

      Poista