keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Kulmakarvat kuosiin microblading-tekniikalla + kynsiasiaa!

Heipparallaa! Tässä alla on blogin ensimmäinen yhteistyöpostaus. Myös jatkossa, kaikki yhteistyö- ja pr-postaukset yksilöidään postauksen alussa niin ei jää kenellekään epäselväksi. Mielipiteet ovat kuitenkin 100% omiani!

Tänään keskustellaan vähän microbladingista. Siis mistä? Microblading on eräänlainen kestopigmentaatiotekniikka, jolla saadaan tehtyä erittäin aidon ja luonnollisen näköisiä kulmakarvapigmentointeja sillä yhtenäisen "palkin" sijaan kulmastylisti pigmentoi ihoon karvoja muistuttavia viivoja, jolloin lopputulos on yhtenäinen ja ennenkaikkea luonnollinen! Pelko pois siis pieleenmenneistä kestopigmentoinneista.
Huom! Microblading-tekniikka ei ole ihan niin helppo ja yksinkertainen, vaan sen hallitakseen olisi hyvä käydä koulutus. Suomessa koulutuksia tarjoaa muunmuassa SharpBrows, jonka luonnonmukaisilla pigmenteillä minunkin kulmani pigmentoitiin. Anna siis kulmasi stailattavaksi vain alan ammattilaiselle, jonka kädenjälki vakuuttaa sinua jo ennen ajan varaamista. Tässä asiassa on hyvä selailla nettiä, facebookkia ja instagramia, etenkin jälkimmäisestä löytyy monen kulmastylistin "portfolio".

Microblading-terä koostuu siis monesta pienestä terästä (kuin tatuoinneissa varjostusneulat) joilla tehdään reikää ihon pintakerrokseen ja väripigmentti ruiskutetaan ihon alle. Kyseessä ei ole kuitenkaan täysin pysyvä käsittely vaan ns. "semi-permanent makeup" jossa työnjälkeä vahvistetaan n. kuukauden kuluttua ensimmäisestä pigmentoinnista ja sen jälkeen seuraava touch-up on noin vuoden kuluttua. Kerran vuodessa käymällä saa siis kulmat pidettyä kuosissa! Mikäli ei kuitenkaan kokisi kulmia omaksi jutukseen tai muuta, noin vuodessa pigmentti siis poistuu ihon alta luonnollisesti. SharpBrowsin pigmentit ovat luonnonmukaisia, ja eivät täten allergisoi kovin herkästi.
Paljon lisätietoa muunmuassa Studio Blingin sekä SharpBrowsin Suomen kumppanin Microblading.fi:n nettisivuilta. Omat lähteeni tähän postaukseen ovat Aleksiina itse sekä Studio Bling.


Minun kynsiäni on jo pidempään masteroinut Spa Lotuksessa Vantaalla ja myös Studiorebelicious:ssa Helsingissä vaikuttava Aleksiina (tästä Aleksiinan töitä ihastelemaan!). Ahkera neiti kävi microblading-koulutuksen jokin aika sitten, ja innostui niistä toden teolla ja on lyhyessä ajassa kehittynyt todella taitavaksi kulmastylistiksi.
Varpaankynteni tarvitsivat uutta geeliä eikä kulmakarvoissakaan hurraamista ollut, joten sovittiin että menen Aleksiinan hellään huomaan hoitamaan molemmat kuntoon. En ollut juurikaan etukäteen ottanut microbladingista mitään selvää, sillä halusin jokseenkin olla "tyhjä taulu" ja mieluummin imeä itseäni tietoa toimenpiteen aikana ja ennen/jälkeen.

Toimenpide aloitettiin mittailulla, mallin piirtämisellä ja omien kulmien nyppimisellä. Aleksiina teki työtä todella tarkkaan ja tarkasti mitaten, jotta kulmat olisivat täysin symmetriset ja samanlaiset molemmilta puolilta. Millintarkkaa työtä, sanoisin. Tämä vaihe kesti noin puoli tuntia, jonka jälkeen kävin peilin edessä "hyväksymässä" mallin. Sitten ryhdyttiin hommiin, ja pakko myöntää että tässä vaiheessa hieman jännitti että paljonko toimenpide sitten sattuu, kun periaatteessa tatuoinnin kanssa samankaltaisesta tekniikasta on kyse.
Ensimmäinen "kierros" tuntuu varmasti eniten, sillä ihoa ei puuduteta jottei sen aiheuttama lihasten rentoutuminen aiheuta kulmien epäsymmetrisyyttä. Tämän jälkeen ns. vahvistuskierroksilla ihoon sivellään ennen viiltoja puudutteeksi lidokaiinia, joka on kovin tehokas puudute. Ekan kierroksen viillot kyllä tuntuivat ihan reippaasti, mutta kipu oli enemmänkin tatuointiin verrattavissa olevaa "ärsyttävää" kipua, juurikin tuntui kuin joku olisi raapinut neulalla ihoa (kuten oikeasti tapahtuikin :D). Puudutteen jälkeen kulmissa ei tuntunut kuitenkaan juuri mitään, ja meinasinkin nukahtaa jossain kohtaa toimenpiteen aikana. Tämä varmaan kertoo jotain siitä, ettei kipu todellakaan ollut paha!
Kierroksia tehtiin minulle 3, eli 3 kertaa uudet viillot ja 3 kierrosta vahvistuksia. Yhdessä alun mallintamisen ja nyppimisen kanssa aikaa kului pari tuntia. Jälkihoidoksi sain ohjeen rasvata seuraavana päivänä kulmia varovasti topsipuikon kanssa 4 kertaa, ja sen jälkeen 2 viikon ajan aamulla ja illalla.
Kulmien ympärysihoa ei saanut meikata 48 tuntiin, eikä myöskään mielellään kastella. Hikiliikuntaa, solariumia ja saunaa pitäisi vältellä koko parantumisen ajan, ja kulmia ei saisi meikata (esim kulmakynällä tai vahalla) 10 vuorokauteen. Koska kyseessä on kuitenkin kevytpigmentointi, pitää olla tosi huolellinen siinä ettei syntyviä rupia revi ennenaikaisesti pois sillä pigmentti lähtee helposti samalla pois. Kulmia saattaa myös kutittaa paranemisvaiheessa ihan pirusti (sitä vaihetta tässä odotellessa..) mutta ei saa raapia!
Huomioi myös, että 2 vuorokautta ennen toimenpidettä pitäisi sekä alkoholin että antibioottien "nauttiminen" lopettaa. Alkoholi voi ohentaa verta ja näinollen aiheuttaa tarpeetonta verenvuotoa, antibiootit taas voivat vaikuttaa pigmentin pysyvyyteen negatiivisesti.

microblading helsinki aleksiina rintala kokemuksia

Seuraava käsittely on siis noin kuukauden kuluessa, jossa väriä vahvistetaan ja katsotaan miten parantuminen on sujunut, onko väriä lähtenyt tms ja parannellaan tarvittavia kohtia ja vahvistetaan väriä muutenkin.

Pakko sanoa että kulmat näytti ihan superhyviltä heti laiton jälkeen, ja harmittaakin jos nämä tästä kovasti vaalenevat. Suunniteltiinkin jo, että pistetään vahvistamisen yhteydessä vähän tummempaa väriseosta koska pidän hiukseni kuitenkin tummina ja olen tottunut myös meikkaamaan kulmat tummiksi. Ei siis kannata kuitenkaan säikähtää jos heti microbladingin jälkeen kulmat näyttävät omaan silmään "pelottavilta" ja kovilta, sillä ne kyllä pienenevät ja pehmenevät paranemisen myötä.

microblading helsinki aleksiina rintala

Kulmien hinta vaihtelee tekijästä riippuen, Studiorebelicious tämänhetkiset hinnat löydät tästä linkistä. Aleksiina ottaa myös mielellään kysymyksiä ja ajanvarauksia vastaan esimerkiksi Instagramin Direct Messagella.

Sanomattakin selvää on, että olen omiin kulmakarvoihin ihan älyttömän tyytyväinen, ja jatkan Aleksiinan asiakkaana nyt kynsien lisäksi myös kulmakarvojen merkeissä. Nyt ei tarvitse enää tapella kulmien kanssa joka aamu, vaan ne näyttävät hyvältä aina! Myös silloin, kun loppunaama muistuttaa suohirviötä :D Minulla ei juurikaan ollut mitään odotuksia kulmien suhteen, muuta kuin että Aleksiina on niissä taitava, mutta lopputulos oli aivan huikaiseva ja kokemus kaikinpuolin rentouttava. Niin ammattitaitoisissa ja hellissä käsissä on ihana olla ja viettää hetki sitä omaa aikaa.


Yllä kulmat ekaa kertaa meikin kanssa "tositoimissa".
Kulmien taitamisen lisäksi Aleksiina on siis myös lisensioitu kynsiteknikko, joten häneltä saa myös nämä palvelut ehdottomalla ammattitaidolla ja lempeällä asiakaspalvelulla, unohtamatta ehtymättömiä ideoita ja kynsitrendien tuntemusta. Omasta instagramistani löytyy paljon kynsikuviani, mutta tässä alla edelliset Aleksiinan minulle taiteilemat kynnet; pastelliminttua ja kohoruusuja, sekä TIETYSTI glitteriä <3 !
Varpaista ei tähän hätään kuvia tule, koska mun varpaat on erittäin epäkuvaukselliset :D Niissä on nyt kuitenkin mauvea nudea hopeisella glitterillä, ah.

geelikynnet aleksiina rintala glitter nails


Onko sinulla kokemusta microbladingista? Jos ei, kiinnostaisiko kokeilla? Myös kynsijuttuja saa kommenteissa kertoa <3

* Postauksen ensimmäinen kuva Googlesta.
** Yhteistyöpostaus

15 kommenttia:

 1. Kylläpä tuli kauniit kulmakarvat! Itselläni on niin tummat kulmat luonnostaan, etten ole joutunut pigmentöintiasioita koskaan miettimään, tai kulmiani meikkaamaan.

  Ja tosi kauniit keväiset kynnet :)

  Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa sulle!
   Mun kulmakarvat on hujanhajan pieniä ja isompia karvoja ilman mitään kunnollista väriä, joten tällaiset skarpit on ihan ykköset<3

   Poista
 2. Kulmistasi tuli kyllä kauniit ja luonnolliset! Itse en varmasti uskaltaisi ottaa kulmiin microblading-käsittelyä sen verran noita neuloja inhoan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulakammo tietysti rajoittaa, mutta muuten nämä kyllä tuntui paljon vähemmän kun olin kuvitellut. :) Kiitos!

   Poista
 3. Tosi kivannäköiset! :) Itseäni kiinnostaisi kovasti tuollaiset, mutta herkkäihoisena pelottaa, että sattuisiko tuo liikaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin pelkäsin mutta oikeasti se ei tuntunut juurikaan! Eli kivun takia ei kannata jättää menemättä :P

   Poista
 4. Vau, olipa kiva postaus. Olen juuri miettinyt näitä asioita ja sain vastauksia nyt :) Itse olen tatuointeja täynnä, mutta kasvojen alue jännittää kyllä. Jo ripsienpidennyksiäkin jännitin hirveästi, koska pelkäsin pilaavani ne heti 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä oli hyötyä! Minua kanssa jännitti mutta se olikin sitten tosi iisi juttu. Mulla oli pidennysten kanssa sama, tuntui että ne alkoi mennä pilalle heti kun käveli tuulessa huollosta autolle :D

   Poista
 5. Ohhoh, upeat kulmat syntyi! 😍 tämä tekniikka on kyllä tosi kiinnostava, kiva että postasit siitä :)

  Kynnetkin on niin kauniit 💖💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti 💕 En usko että tulen luopumaan näistä kulmista tai kynsistä, ainakaan niin kauan kuin Aleksiina niitä tekee, on vaan ihanaa kun edes jokin osa itsestä on kuosissa ja nättinä!

   Poista
 6. Ootko jo käyny touch upissa / miltä kulmat tuntuu/näyttää parantumisen jälkeen?
  Itse kävin laittaa kulmat pari viikkoa sitten ja nyt en ainakaan toistaiseksi ole tähän ekan kerran lopputulokseen niin tyytyväinen kuin ajattelin olevani.
  On huijattu olo, kun tajuaa nähneensä vaan kaikkialla noita vasta tehtyjä kulmia jotka on super skarpit...mutta näiden pari viikkoa "vanhojen" jälki ei kyllä vastaa yhtään sitä mitä nämä ns mainoskuvat antavat ymmärtää.
  Tiedostin, että paranemisprosessissa kulmat "elää" aika paljon, väri tulee aluksi tummenemaan ja sitten vaalenemaan jne., osa väristä voi hävitä kokonaan pois ym..
  Mutta kyllä nämä niin epäluonnollisilta nyt ainakin näyttää, että kulmakynää on pakko käyttää aamuisin ja todenteolla tässä jo harkitsen jättäväni touch upin väliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Suuret pahoittelut, kommenttisi oli livahtanut huomaamattani tänne enkä ollut siksi vastannut.
   Kulmat näyttävät nyt muutama kuukausi vahvistuksen jälkeen oikein hyviltä, sävy on säilynyt samana ja ovat edelleen muodossaan. Joitakin yksittäisiä "karvoja" on häivyttynyt mutta kulmissa ei edelleenkään ole koloja tai muuta. Olen siis edelleen tosi tyytyväinen!

   Poista
 7. Phoenix microblading uses a very fine, thin blade and deposits pigments into the epidermis. Because we are impacting color closer to the surface, the strokes appear crisp and very fine.

  VastaaPoista