keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

My Makeup Collection: Primerit

Jou! Pahoittelut radiohiljaisuudesta, edellisesti postauksesta vierähtänyt aika meni ihan silmänräpäyksessä ja huomaamatta. Nyt kuitenkin palaillaan takaisin eetteriin ja aloitetaan uusi postaussarja; mun meikkikokoelma, esittelyssä pala palalta siinä järjestyksessä kun tavaraa yleensä naamaan laitan. Luonnollisesti ensimmäisenä vuorossa on siis meikinpohjustajat.


Now, pieni disclaimer: tiedän että mulla on iso kokoelma joka laajenee jatkuvasti ja tällaista määrää tavaraa ei kukaan yksittäinen ihminen tarvitse; kyseessä on mun harrastus joka linkittyy paljolti tänne blogiin ja tuo tullessaan paljon postauksia. Jätetään siis turha negatiivisuus pois ja keskitytään niihin meikkeihin!



Mun primerit on paljolti joko kosteuttavia tai ihoa tasoittavia, onpa joukossa muutama punaisuutta taittava vihertävä tuotekin. Suurin osa näistä on tullut erilaisista kuukausibokseista tai joulukalentereista, joten ne ovat näyte- tai matkakokoisia ja sitä myöten tulevat aika nopeasti käytettyä myös pois (ainakin toivon niin :D). Yritän laittaa joka tuotteen mukaan hinnan (täysikokoiselle pakkaukselle) ja paikan josta sitä voi hankkia. Suurinta osaa näistä olen käyttänyt, mutta muutama saattaa olla uudempia joita en ole vielä ehtinyt kokeilla. Jokaisesta tuotteesta ei välttämättä ole mitään stooria saatavilla, jos niistä ei sen suurempia fiiliksiä tai muistikuvia ole muodostunut.

Jokaisen kokoelmapostauksen lopussa on kuva kunkin kategorian mun omista suosikkituotteista; ajattelin että se summaa hyvin postauksen ja antaa teille ideaa siitä minkälaisista tuotteista minä ja mun iho (sekaiho, talvella kuivempi, kesällä öljyisempi, couperoottinen ja helposti punoittava) tykätään.


Nämä Smashboxin primerit ovat kaikki Kicksilta; matkakokoiset Photo Finish, Primer Water ja Primerizer olivat joulunaikaan myynnissä olleessa setissä ja Primer Oilin olen ostanut täysikokoisena tämän vuoden puolella (ja sitä en ole vielä ehtinyt kokeilemaan). En ole oikein ikinä innostunut tuosta klassisesta blurraavasta ja hyvin silikonisen tuntuisesta Photo Finishista, sen sijaan Primerizer on IHANA ja ostan sen varmasti täysikokoisena kunhan tämä loppuu. Tuntuu myös oikein riittoisalta, pieni määrä tuotetta riittää ja se imeytyy hyvin. Primer Water on jäänyt vähän mysteeriksi - en koe sen juurikaan pohjustavan ihoa tai tuovan mitään tuloksia, mutta suihkuttelen sitä silti toisinaan ennen meikkivoiteen levitystä.

Smashboxia Suomessa myy yksinoikeudella Kicks.

Photo Finish Smooth & Blur: 33€ / 30ml, esimerkiksi Kicksista
Primer Oil: 37,50€ / 30ml, esimerkiksi Kicksista
Primer Water: 33€ / 116ml, esimerkiksi Kicksista
Primerizer Primer & Moisturizer: 38,50€ / 30ml, esimerkiksi Kicksista


Touch in Solin (merkki on korealainen) No Poreblem Smooth & Pore Coverage Primer on kovasti tykätty kansainvälisesti, ja tulipa tämä myös Boxycharmista muistaakseni helmikuussa. Oma kappaleeni on aikoinaan eBaysta ostettu. Tämä on ihan ookoo, koostumus on pehmeä ja kevyt, vaikkakin tyypilliseen tapaan hieman silikoninen ja vaaleanpunainen väri on tietysti plussaa. Lasipullo on painava ja hieman tuollaista maitolasin tyyppistä. Tätä ei Suomeen saa suoraan mistään, joten sanoisin eBayn olevan helpoin reitti tilata tämä suoraan Koreasta. Esimerkiksi tästä hintaan 8,64€.

Colourpopin Crystal Priming Spray tuli aikoinaan jossain setissä jossa oli tämän lisäksi nestemäinen highlighter ja hieman hologramminen huulipuna. Tätä ei ole enää saatavilla, enkä kyllä muista hintaakaan. Olisiko ollut 10-12 dollaria? Nykyään Colourpopilla on saatavilla ihan erikseen meikinpohjustaja ja kiinnityssuihke.


Ordinarylla on parikin primeria, tämä High-Adherence Silicone Primer ja lisäksi High Spreadability Fluid Primer joista molemmista on kokemusta. Ensinmainittu (joka kuvassakin) ei nimestään huolimatta tunnu lainkaan silikoniselta vaan ennemmin melkein kosteusvoiteelta.  Sen sijaan tuo High Spreadability tuntuu kuin nestemäiseltä silikonilta, mutta toimi kyllä primerina varsin hyvin. Tämän High-Adherencen kanssa olen vähän kahden vaiheilla; ei se meikkiä pilaa millään tavalla mutta en oikein tiedä onko siitä mitään hyötyäkään. The Ordinaryn tuotteet ovat legendaarisen edullisia; tämä 30ml tuubi kustantaa 4,90€. Ohmy.

J.ONE on korealainen brändi, ja tämä Jelly Pack on sekin todella tykätty niin Youtubessa kuin kauneusmaailmassa muutenkin. Tämä on paksua, venyvää geeliä jota levitetään iholle ihan pieni määrä, hierotaan kunnolla ihoon ja tämä luo meikkivoiteelle kunnon tahmean pohjan ja pitää sen paikallaan todella hyvin. Kuvailisin koostumusta vähän kuin liimaksi, ja liimanahan se toimiikin meikkivoiteelle oikeastaan. Lupaa myös blurrata ihohuokosia ja napakoittaa ihoa sekä kosteuttaa kosteusvoiteen tavoin - en tiedä siitä (ei tämä järin kosteuttavalta tunnu) mutta primerina toimii loistavasti. Täysikokoinen 50ml puteli (tämä mun on 30ml) kustantaa esimerkiksi Elevenilla 39,20€. Ebaysta saa hieman edullisemmin; tämä 30ml tuubi maksaa 10,59€.

Too Facedin HangoverX on niinikään klassikkotuote, ja ihana onkin; kevyt, kosteuttava, imeytyy nopeasti ja tuoksuu kookokselta. Luo meikille kosteutetun pinnan. Ei sinällään mielestäni pidennä meikin kestoa kylläkään. Tätä saa muunmuassa Cultbeautysta hintaan £27, ja myypä Lookfantastic nykyään TF:aa myös; 20ml tuubi kustantaa edulliset 14,45€.


Rivin molemmissa päissä edustavat korealaisen kosmetiikan primerit; Innisfreen No-Sebum ja Misshan Layer Blurring. Molemmat toimivat mielestäni samallalailla ja koostumuksetkin ovat hyvin samankaltaiset; eivät ole silikonisia, mutta hieman paksumpia ja tekevät J. Onen tavoin hieman tahmean pohjan meikkivoiteelle. Misshan versio maksaa Elevenilla 9,40€ (ei paha!) ja Innisfree eBayssa 7,22€.

Essencen You Better Work Gym-Proof Primer on budjettivalinta; Essencen tuotteet maksavat vain muutamia euroja ja tämäkin Tokmannilla 4,39€. Tästä en ole juurikaan välittänyt; en vain ole huomannut mitään tehoa ja meikin kestoa ei ainakaan pidennä; joskus jopa tuntuu että huonontaa sitä. Tämä lähtenee tämän postauksen jälkeen eteenpäin.

Dr. Brandtin Pores No More Luminizer Primer on sekin jäänyt vähän mysteeriksi; ei mielestäni tuo mitään lisäarvoa meikkiin, ei tuo mitään ekstraheleyttä tai pidennä meikin kestoa, eikä juurikaan blurraa ihohuokosiakaan. Tämä tuli aikoinaan Boxycharmin mukana. Kyseessä ei ole mikään edullinen tuote; Kicks myy Dr. Brandtia ja tämä primer kustantaa 49,50€. Turhan paljon tuotteesta joka ei ainakaan mulle tee mitään. Jatkan kuitenkin yrittämistä; moni tästä kuitenkin tykkää ja haluan tietää miksi. :D

Baremineralsin Blemish Remedy Mattifying Prep Gel-meikinpohjustaja tuli aikoinaan LookIncrediblen Deluxe Boxin mukana, ja olen sitä mielelläni käyttänyt. En juurikaan kärsi varsinaisista finneistä, joten niiden hoitoon en tästä ole kokemuksia saanut mutta tämä tuoksuu tosi hyvältä (raikkaan yrttiseltä) ja tuntuu mukavan viilentävältä iholla, koostumus on ohut ja tuntuu imeytyvän hyvin. Ei tee kuitenkaan ihoa kovin mattaiseksi, mutta pitää meikin kasvoilla hyvin. Tätäkin saa Elevenilta, 30ml tuubi maksaa 39,40€. Tuote on vegaaninen ja sopii normaalille ja rasvoittuvalle iholle (muttei sekaihokaan tästä ole suuttunut).


Sitten näitä minikokoisia. NOTSin Once Finishing Cream on sävyltää hennon vihreää ja sisältää suojakertoimen 30, ja tupsahti joskus Ipsy Glam Bagin mukana. Tätä en löytänyt mistään nettikaupasta, ja eBayssakin tarjolla vain näitä pieniä 8ml näytteitä. Kovin kehuvia arvosteluja tämä ei ole saanut, mutta katsotaan; en ole itse vielä muistanut kokeillakaan.

VDL:n Lumilayer Primer tuli muistaakseni niinikään Ipsyn mukana ja tämä onkin saanut Beautylishin sivuilla tosi hyvät arvostelut (4,5 tähteä / 5). Samalta sivustolta saa siis ostettua tietysti myös täysikokoisen 30ml pullon hintaan 26 dollaria. Olen tätä pari kertaa kokeillut, mutta mitään hehkuvampaa lopputulosta en ole huomannut - ei kuitenkaan mössää meikkipohjaa joten ihan ookoo, hajuton ja mauton.

Sama koskee tätä IPKN Radiant Cream Primeria - olen huomannut että omalla iholla nämä radiance/glow/lumination-tuotteet eivät tuo mitään lisäarvoa, käytänkin siksi ihan perus kosteuttavia primereitä tai sitten joitain muita suosikeistani jotka blurraavat ihoa tai luovat meikkivoiteelle hyvän pohjan. Tämä kyllä imeytyy nopeasti ja on koostumukseltaan kevyt. Tätä ei myöskään saa Suomeen tilattua, mutta rapakon takana esimerkiksi Ulta myy täysikokoista 40ml tuubia, hinta $28. Siellä tällä on oikein hyvät arvostelut, 5/5. Mä en sitten vain ymmärrä näitä hehkua tuovia, en myöskään MACin Strobe Creamia (josta puhetta myöhemmin tässä postauksessa).

Manna Kadar (olen tähän merkkiin täysin fed up, kiitos Bette Boxin kuten ehkä olette täältä lukeneet mun angstisia mielipiteitä :D) tuo oman osansa näihin shimmeriä sisältäviin primereihin, tämä on Shimmer Lotion Step3 eli primerin ominaisuudessa. Sain tätä jostain täysikokoisenkin tuubin mutta se lähti kiireenvilkkaa eteenpäin, jossa joku muu toivottavasti tykkää tästä enemmän kuin minä. Tätäkään ei saa Suomeen tilattua muualta kuin eBaysta, mutta merkin omalla sivustolla täysikokoisen tuubin hinnaksi on annettu $29. Ugh. Onko joku teistä tykästynyt tähän? Let me know!

Temptun Base Smooth & Matte Airbrush Makeup Primerin pikkuruinen näytepullo on aika söpö, ja tuotekin toimii ihan kivasti, ei mitään erikoista kuitenkaan. On hieman blurraava (montako kertaa yhdessä postauksessa voi käyttää samaa sanaa? :D) ja koostumus kevyt ja hieman silikoninen. Mitään suurta mattaavaa tai "airbrushaavaa" fiilistä en ole tästä saanut. Tätäkään ei saa mistään nettikaupasta Suomeen (vaikkakin Elevenin merkkivalikoimasta Temptu löytyy) mutta merkin omilla sivuilla täysikokoisen tuotteen hinta on $25.



Makeup Revolutionin Mattifying Balm tuli joskus merkin joulukalenterista, tämä on siis balm-muotoinen mattaava primer. Koostumus on ohut ja silikoninen, ja toimii ihan ookoo, ei vie maata merelle kuitenkaan millään tavalla. Tätä ei taideta enää myydäkään, täältä sivuilta on joskus myyty hintaan 10,30€ joka shippaa myös Suomeen.

DHC on japanilainen merkki ja tämä primer nimeltään Velvet Skin Coat. Koostumus on silikoninen ja lupaa tasoittaa ihoa ja tehdä samettisen pinnan meikille. Tämä on turhan kevyttä omaan makuun ja tekee pohjasta liian liukkaan, mutta olen melkein käyttänyt tuubin kohta pois. Niinikään tätäkään ei käsittääkseni mikään nettikauppa Suomeen shippaa, hinnaksi nappasin merkin omilta sivuilta 22,50 dollaria / 15g täysikokoinen tuubi. Tämä näytekoko on 5g.

Dr. Jart+ Cicapair Tiger Crass Colour Correcting Treatment on punaisuutta taittava (green-to-beige, näin kuvaillaan), sisältää suojakertoimen 30 ja lupaa muodostaa iholle suojaavan pinnan saasteita vastaan. Toimii myös meikin alla. Tätä en ole vielä kokeillut, mutta hinta lupaa laadukkuutta; täysikokoinen 50ml purkki kustantaa USA:n Sephorassa 52 dollaria. Jälleen kerran, Suomeen tätä ei toimitetä. Merkin tuotteet ovat kyllä tykättyjä joten tämänkin voisi olettaa hommansa hoitavan. Sisältää magnesiumia, kalsiumia ja erilaisia kasviuutteita (muunmuassa siankärsämöä ja kameleonttilehteä) ja lupaa samalla myös ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja virkistää väsynyttä ilmettä. Tuoksu on yrttisen kirpeä.

Rakastan tätä Too Facedin persikka-sarjaa eikä tämä Primed & Peachy Cooling Matte Skin Perfecting-pohjustaja tee siihen poikkeusta. Toimii erityisen hyvin saman sarjan meikkivoiteen ja irtopuuterin kanssa, mutta hyväksyy myös muut vaihtoehdot päälleen :D Tämä on persikanväristä, suht paksua tavaraa jota riittää kevyt kerros, itse käytän yleensä otsalle, nenään ja nenänpieliin sekä leukaan torjumaan öljyisyyttä. Tässä on nimensä mukaisesti myös pieni viilentävä fiilis, siitäkin tykkään. Hankin omani Lontoon TF-myymälästä, mutta muistaakseni tätä sai ainakin joskus Selfridgesiltä (jonka sivut ovat nyt alhaalla enkä pääse tarkistamaan asiaa). Muutoin tämän saanti Suomeen on hieman hankalaa kun TF ja Shipito eivät oikein toimi yhdessä (TF yleensä peruu tilaukset jonka määränpää on Shipiton varasto - jotkut harvat ovat kuitenkin saaneet toimimaan). eBaysta löytynee! Tämä minun tuubi on täysikokoinen ja sen hinta merkin omilla sivuilla on $34. Sisältää persikkaa ja viikunaa!


Lisää pieniä näytteitä. Jane Iredalen Smooth Affair-primeria olen käyttänyt muutaman tuubin, se on ihan perus blurraava ja ihoa tasoittava tuote. Ei mikään must-have ainakaan minulle. Sisältää muunmuassa greippiuutetta (kirkastaa ja antaa hehkua), omenauutetta (ihoa siloittava antioksidantti), aloen lehtiuutetta (rauhoittaa ihoa) sekä oliivinlehtiuutetta (aktivoi ihosolujen uusiutumista). Kaikenlaisia hienoja lupauksia, mutta mutta. Tällä on kuitenkin omat faninsa, olen huomannut. Itsellä ei pidennä meikin kestoa tai muuta vastaavaa. Tätä saa täysikokoisena muunmuassa Clamokselta ja alennushinta tällä hetkellä 42,07€ / 50ml.

First Aid Beautyn Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer on vähän kuin Smashboxin Primerizer, paitsi ihanan kookoksen tuoksuisena (sucker for anything coconut, that's me) ja koostumus on hieman paksumpi tässä. Kosteuttaa ihoa, mee likes. Lookfantasticilta tätä saa täysikokoisena hintaan 23,95€ / 50ml, hinta ei ole mielestäni paha näin hyvälle tuotteelle ja ostanen tämän täysikokoisena kun tämä näytekoko loppuu. Lunastin tämän muistaakseni joskus Ipsyn pisteillä.

Makeup Foreverin Step1 Hydrating Primer on tuttu tuote, olen tätä käyttänyt yhden täysikokoisen tuubin ennestään ja tämä pieni tuli jostain viime joulun joulukalenterista. Tämä on siis kosteuttava, muttei kuitenkaan aikaisemmin mainittujen Smashboxin ja First Aid Beautyn tuotteiden veroinen. Tuntuu kuitenkin mukavalta kasvoilla ja imeytyy hyvin, koostumus on kevyt. 30ml täysikokoinen tuote irtoaa Feeluniquelta hintaan 31,20€.

Dermalogican Barrier Repair on oikeasti kosteusvoide, mutta tässä on aika hupsu koostumus; tuntuu melkein silikoniselta. Tuote on vedetön ja lupaa nimensä mukaisesti suojata ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä sekä esimerkiksi ihon alaisilta tulehduksilta. Ihan dramaattisia juttuja en ole tässä huomannut, mutta luo kivan pinnan meikkivoiteelle (joskin hieman turhan liukkaan) ja siksi olen käyttänyt tätä mieluummin meikin alla kuin normaalina kosteusvoiteena. Dermalogican tuotteet ovat suht arvokkaita; 30ml normaalikoko maksaa merkin omassa Dermahub-nettikaupassa 58,60€. Olen tykästynyt moniin Dermalogican tuotteisiin, tämä Barrier Repair ei kuitenkaan ole mikää suursuosikki.

Smashboxin pikkuinen näyte Photo Finish Radiance-primeristä on jäänyt vielä kokeilematta, mutta kiinnostaa olisiko tässä vihdoin sellainen hehkuprimer josta minäkin tykkäisin ja hyötyisin. Täysikokoinen 30ml tuubi on Kicksissa 36€.

Benefitin Porefessional on klassikkokamaa, ja minäkin kyllä pidän siitä. Koostumus on paksua, ei liian silikonista ja tuntuu oikeasti ihoa ja huokosia tasoittavan. Kovinkaan kuivalle iholle en tätä suosittelisi, tarraa helposti kuiviin kohtiin kiinni. Tätä saa tilailtua helposti Cultbeautylta, täysikokoinen 22ml tuubi maksaa £28. Myynnissä on myös tätä matkakokoa (7,5ml) ja sen hinta on £11, oiva jos haluaa vaikka ensin kokeilla eikä ostaa kalliimpaa täysikokoista.

MACin Strobe Creamista puhuinkin jo aikaisemmin, en ole sen ihanuutta oikein koskaan ymmärtänyt. Tämä pikkuinen on sävyssä Pinklite. Tuntuu kyllä ihan kivalta iholla mutta mitään hehkua tuovaa lisäarvoa en ole huomannut. Jotain hyvää tässä on silti pakko olla kun kyseessä on niin suosittu tuote! Kicksilta tätä saa, muunmuassa, hintaan 34€ / 50ml.

Glamglow'n Glowstarter on ikäänkuin vastine Strobe Creamille - tämä minun tuubi on muistaakseni sävyä Nude Glow eli hyvin neutraali, pientä shimmeriä tuova kosteusvoide. Kosteutustehot eivät huimaa päätä, mutta kyllä tätä kesällä käyttää. Merkin tuotteet tuoksuvat hyville, siitä plussaa. Once again, jos mielii tilata niin Kicksilta saa, hintaan 39,50€ / 50g. Stockmannilla hinta 39,90€.


HUH vihdoin päästiin loppuun asti, jaksoitteko lukea tänne saakka? Ja ei nämä meikkikokoelmapostaukset tästä ainakaan lyhene, I'm afraid. Toivottavasti ne ovat kuitenkin kiinnostavia.

Yllä kuvassa mun Top5 primerit - 3 kosteuttavaa, yksi mattaava ja viilentävä ja yksi liimapinnan meikkivoiteelle luova yksilö. Jos näistä pitäisi ultimaattinen ykkönen valita, olisi se Primerizer tai HangoverX.

Mitkä on teidän luottoprimereita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti