tiistai 3. maaliskuuta 2020

Pannuprojekti 2020 - First time in my life!



Heippa!

Pannuprojekteja on nyt näkynyt vuoden alussa siellä ja täällä - ja nyt se alkaa ensimmäisen kerran myös Huulipunamaniassa! Mä en ole elämässäni ikinä tällaista tehnyt vaan iloisesti käyttänyt kaikkea vuorotellen - mutta kun valikoin tuotteita niin huomasin että tiettyjä silti käytän enemmän kuin toisia vaikka tietoisesti en yhteen tai kahteen tuotteeseen keskitykään.

Ja jos jollekin pannuprojekti on ennestään tuntematon käsite niin tässä se pähkinänkuoressa: projekti pannuttaa (eli saada kirjaimellisesti pannu näkyviin esimerkiksi puuterista) tuotteita tietyn ajan sisällä, nyt esimerkiksi loppuvuoden aikana. Nimestä huolimatta pannutus voi koskea myös muita tuotteita, kuten meikkivoiteita, huulituotteita, mitä vain - kuten mullakin on tuotteita useammasta kategoriasta.

Mietin ensin 20 tuotetta vuonna 2020, mutta ajattelin sitten olla itselleni vähän armollisempi ja valita juttuja joista mulla on konkreettinen mahdollisuus oikeasti saada pannua näkyviin / tuotetta loppumaan.


Valitsin siis 9 tuotetta, joista mikään ei ole upouusi ja käyttämätön. Ehkä ensi vuonna niin jos tämä nyt onnistuu edes joiltain osin. :D Näistä kaikki tuotteet ovat itse ostamiani. Laittelen linkkejä tuotteisiin mikäli niitä löytyy (kaikkia ei enää käsittääkseni uutena myydä). Linkit eivät olle affiliate-linkkejä enkä hyödy niiden klikkailusta.
Yritin valita vain sellaisia joista oikeasti tykkään ettei tarvitse väkisin käyttää jotain ei-mieluista. Toki yritän siirtää kaikki ei-mieluisat kokoelmasta pois samaa tahtia kuin niitä huomaan.


Nestemäisiä tuotteita on nämä 4.

Too Faced HangoveRx primer on yksiä suosikkeja ja tästä on noin puolet ainakin käytetty, eli en usko tämän kanssa olevan suurta ongelmaa. Tämä on superhyvä kosteuttava primer, joka ei kuitenkaan tuo rasvaisuutta iholle. Tuoksuu ihanasti kookokselta! Omani ostin Lontoosta viime käynnillä, mutta tätä saa helposti tilailtua myös esimerkiksi Cultbeautysta, jossa tämä 20ml versio kustantaa 12 puntaa. Tästä on saatavilla myös isompi versio, jonka varmaan ostan seuraavaksi sillä haluan todellakin pitää tämän primerkokoelmassani!

Lumenen mattameikkivoide on vielä tässä vanhassa pakkauksessa, ja ainakin tämä vanha koostumus on ihan kultaa. Olen kuullut että koostumusta on muutettu pakkausten vaihtuessa, ja ostankin uuden sitten testiin kunhan tämä loppuu. Tämä on yksi niitä meikkivoiteita joista olen kuullut kehuja että iho näyttää tasaiselta ja ihanalta. Eli toimii! Mulla on tästä sävy nro 1 Classic Beige. Tätä vanhaa saattaa vielä löytyä Tokmannin tms. alekoreista, napatkaa ihmeessä mukaan jos löydätte. Tätä myynnissä netissä esimerkiksi Cocopandalla ja onkin siellä alessa nyt 13.55€ (normihinta 16,95€), mutta varmasti myös Lumenen myyntiständeissä kautta maan. Ja esimerkiksi Cittareissahan on aina jotain alennuksia menossa.

Sitten jotain korealaista. Misshan Signature Wrinkle Fill-Up BB Cream sävyssä nro 21 on oikeasti tosi vanha jo, ja haluan sen nyt käyttää pois. Kuten kuvassa näkyy niin voide tulee pullosta tuollaisena kaksivärisenä, mutta levitettäessä sekoittuu ja tuo iholle tasaisen pinnan. Tässä on peittokykyä ihan mukavasti, mutta Misshan perus BB-voide (siinä punaisessa tuubissa) on silti parempi mun mielestä. Tätä saa uudessa pakkauksessa ainakin iHerbistä hintaan n. 24 dollaria.

Urban Decayn All Nighter on varmasti monelle tuttu setting mist, tämä minun yksilöni on Cherry-luomiväripaletin yhteydessä julkaistu kirsikalta tuoksuva suihke (tosin hyvin hento kirsikan tuoksu, enemmänkin alkoholin) joka on matkakokoinen eli pitäisi olla suhteellisen helposti käytettävissä loppuun, tätä on käytetty noin 2/5 osaa. Toimii kuten normaali All Nighterkin. UD:ta saa helposti muunmuassa Kickseistä, tässä linkki tuohon normiversioon, tarjolla tämä pienempi koko 30ml 15€ sekä isompi 118ml, täysikokoinen 32€.




Tämä IBY Beautyn contour/highlighter paletti tuli joskus aikoja sitten Boxycharmista. Tässä on todella hyvät sävyt vaalealle iholle hyvän laadun lisäksi, ja sanoisinkin olevan suht lähellä oleva dupe ABH:n vastaavalle. Tästä olen eniten käyttänyt sävyä Highlight 2 joka on hyvä peitevoiteen kiinnittämiseen silmien alle, ja toivonkin saavani tästä pannun näkyviin. Varjostuksia jaksan laittaa nykyään todella harvoin (vaikka paletin sävyt hoitaisivat homman hyvin), hoidan homman huiskimalla aurinkopuuteria vain. Tätä ei oikein mistään Suomeen saa, joten suunnatkaapa hankkimaan ABH:n contourpaletti!



Ja siinä on sitten mun ensimmäinen pannu IKINÄ näissä kasvopuuterituotteissa. Aplodeja kiitos. Tämä paletti on theBalmin The Manizer Sisters joka kätevästi sisältää sekä klassikko Mary-Loun, mun henk koht suosikki Cindy-Loun ja tosi tumman Betty-Loun. Jos näistä joku sävy kiinnostaa, tai vaikka kaksi niin suosittelen todella hankkimaan tämän yksittäisten sijaan. Nyt tavoitteenani on isontaa Cindy-Loun pannua sekä saada pannu näkyviin (kuoppa on jo aika syvä!) myös Mary-Lousta. Usein tätä palettia käyttäessäni käytän vaaleampaa Mary-Louta kulmaluulle, amorinkaarelle ja silmän sisänurkkiin ja hieman tummempaa ja vaaleanpunaisempaa Cindy-Louta poskipäille, vähän niinkuin highlighterin ja blush topperin hybridinä. Tämä on itseasiassa nyt alennuksessa Cocopandalla hintaan 21,15€ - käy jo nappaamassa omasi!



Sitten kolme viimeistä.

Tämä Maybellinen Mastershape sävyssä Soft Brown on ihan inasen vaalea mulle nyt kun hiukset on tummahkot, mutta olen tätä jo aika paljon käyttänyt ja olen luottavainen että saan tätä kyllä käytettyä. Tätä saanee jokaisesta Maybellinen myyntipisteestä. Tämä on laadultaan hyvä, pehmeästi levittyvä kynä jossa pieni kulmaharja toisessa päässä.

Ainoana huulituotteena otin tämän suhteellisen iäkkään Colourpop Lippie Stixin sävyssä Oh Snap. Kuvassa käyttämätön osuus - toivon saavani tätä edes jonkin verran käytettyä. Tämä tulee olemaan haastavaa sillä nykyään pidän monista koostumuksista paljon enemmän kuin näistä. Mutta ei näissä varsinaisesti mitään vikaa kuitenkaan ole. Tätä saa edelleen CP:n sivuilta tilattua, hintaa $7. Sävyä kuvattu "pinky muted nude" jota se kyllä onkin.



Puuterit on mulle suht helppoja pannuttaa, ja tässä on jo nuo pannun uurteet näkyvissä. Tämä on Lumenen Nordic Chic Soft-Matte Pressed Powder sävyssä 0 Translucent. Pidän Lumenen puutereista ihan marsuna, oikeastaan jokaisesta jota olen vuosien varrella kokeillut. Tämäkin on ilmeisesti poistuva tuote, mutta tilalla on varmasti monta vastaavaa jo. Tämän ostin muistaakseni Helsinkiin Ikean vieraan avautuneet Outlet-kylän kosmetiikkaa myyneestä liikkeestä, hintaa taisi olla 10e. Lumenen sivuilla tätä vielä myydään, hintaa 15,90€.



Mietiskelin että jos (toivottavasti kun) saan tuotteen loppumaan, niin siirrän sen odottelemaan vuoden lopun koontipostausta ja valitsen yhden tuotteen aina loppuneen tilalle. Haastetta loppuun asti! Nämä nyt siis kuitenkin 9 alkuperäistä projektin osasta.

Kuinka monta uskot mun onnistuvan pannuttamaan? 
Harrastatko itse moisia projekteja?
Vai oletko kadehdittavasti yksi niistä joilla on yksi tuote aina kerrallaan käytössä, ja ostaa sen tilalle uuden kun se loppuu?

6 kommenttia:

  1. Miulla on muutama projekti: joulukalenteriprojekti, joka starttasi 24.1 ja eka päivitys tilaanteeseen tulee siis tämän kuun puolella. Project Polishia yritän myös (kolmas vuosi taitaa olla menossa) ja Youtuben puolella Project Use It Up, joka on ollut about 2015 lähtien pyörimässä :D

    Miulla siis yleensä yksi tuote per kategoria käytössä, mutta usein kasvoputsareita kaksi (aamu- ja iltakäytössä eri tuotteet). Mutta jemmoissa siis jo yhden tuotesarjan tilalle melkeinpä se 1-6 jemmapulloa :D Paitsi kasvoöljyjä ei pahemmin ole, aikalailla muita tuotteita kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sulla on monta projektia! Ja joo mä en kyllä edes osaisi pitää vaan yhtä juttua käytössä per kategoria, mut oon yrittänyt vähän vähentää avoinna olevien purkkien määrää.

      Poista
  2. Oijoi, nyt on loistava postaus. Sanoisin, et puolet suunnilleen. Mullakin oma projekti menossa, ei kovin hyvin mene :D Koska en vain osaa olla ostamatta aina vain uutta ja uutta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos - mahtavaa että tää on pidetty aihe! Joo onneksi tässä ei lasketa sitä kaikkea mitä kokoajan tulee ja tulee, seurataan vaan näitä tiettyjä :D lol

      Poista
  3. Itse en tykännyt yhtään tuosta Lumenen mattameikkivoiteesta. En muista, oliko mulla tuo vanha vai uusi versio. Se ei kuivunut mattaiseksi ainakaan mun iholla, oli kakkumainen ja tummui huomattavasti päivän mittaa.

    Uskon, että saat ihan hyvin pannutettua noita kasvotuotteita. Colourpopin Lippie Stixit on mielestäni myös aika nopeasti hupenevia, koska tuotetta ei ole yhtä paljon kuin tavallisessa huulipunassa ja koostumus on noissa aika pehmeä.
    Mulla on myös ollut viime vuodesta lähtien pannuprojekti käynnissä. Huulituotteet on mulle kaikista hankalimpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee, ei kaikki sovi kaikille. Mulla ei ole sillä tavalla väliä kuivuuko ihan mattaiseksi vai ei, koska kiinnitän meikkivoiteen aina puuterilla koko kasvoilta.

      Luulen myös että noi kasvotuotteet on helpoimpia - Lippie Stix voi olla haastava koska käytän mielellään joka päivä eri huulipunaa (ja kun niitä on kokoelmassa yhtä paljon vähintään kun vuodessa päiviä..)

      Poista