lauantai 10. marraskuuta 2018

Suosikkituoksut - Top 6

Moikka!

Tein suosikkihajuvesistäni postauksen ihan blogin alkuvaiheessa (tästä postaukseen), helmikuussa 2017. Maku on muuttunut puolessatoista vuodessa, joten aiheen päivitys on paikallaan.
Koska olen edelleen yhtä onneton kuvailemaan tuoksuja muuten kuin yleispätevällä "ihan kiva"-läpinällä, niin käytän apunani Fragranticaa ja sen suomaa informaatiota.


Suosikkituoksuni ovat poikkeuksetta vähän arvokkaampia, mutta jos haluaa tuoksua hyvältä niin siihen on panostettava, in my humble opinion. Kaikki tuoksut ovat itseostamiani (tai perheeltä lahjaksi saatuja), ja niiden hinta on voinut muuttua mutta linkkaan nykyisen hinnan ja ostopaikan jokaiselle tuoksuyksilölle. Tuoksujen lainausmerkeissä olevat kuvaukset ovat Stockmannin, Sokoksen tai Elevenin sivuilta lainattuja, eli eivät siis suinkaan itsekeksimiäni.


GIORGIO ARMANI SÌ EDP
Tämä sekä Lancomen Trésor on esitelty itseasiassa tässä postauksessa, joten kopioin tekstin molempien tuoksujen alle.
"Naisten tuoksu, tunteellinen, vahva nainen. Tuoksu naiselle, joka uskaltaa sanoa kyllä! Tässä kohtaavat viisi arvoa: klassinen, ajaton, intensiivinen, hienostunut ja tyylikäs. Kun roosa kohtaa mustan… koukuttava chypre on rakennettu mustaherukan ympärille. Kokonaisvaltaisen tuoksun salaisuuksista paljastuvat mm. myös Italian mandariini, Turkkilainen ruusu, Egyptin jasmiini ja vanilja."
Taas kerran turvaudun Fragranticaan; tämä tuoksumaailmaltaan vaniljainen ja aromaattinen, ensimmäisenä tuoksunuottinaan mustaherukkaa. Hetken päästä iholla pitäisi tuoksua ruusua ja freesiaa, ja pohjalla vaniljaa, patsulia ja ambroxania (en löytänyt tälle suomenkielistä vastinetta) joka on synteettinen tuoksu ja muistuttaa hieman myskiä ollen lämpöinen ja mausteinen. Tämä on edellistä hieman vielä intensiivisempi ja monelle varmasti iltatuoksu - kuten edellisessä, niin minä iloisena käytän tätä kyllä ympäri vuorokauden. Tämän tuoksun hinta Sokoksella on 69€ / 30ml.

CAROLINA HERRERA EDP
"Musta vai valkoinen, tumma vai vaalea, kiltti tyttö vai kapinallinen... GOOD GIRL on aistillinen, mielikuvia herättävä tuoksu, joka on syntynyt modernin naisen elämän kauniista ristiriidoista ja aina läsnä olevasta kaksijakoisuudesta. Samanaikaisesti raikkaan kevyt ja tumma, innovatiivinen tuoksu heijastelee naisellisuuden monimutkaisuutta yllättävillä raaka-aineilla. 
Pehmeän hienostunut jasmiininkukka ja tuberoosa antavat tuoksulle sen kirkkaan naisellisuuden. Tuoksun tummempi puoli on luotu suklaan ja tonkapavun rikkaan päihdyttävillä sävyillä mantelin ja kahvin tuodessa tuoksulle välitöntä eloisuutta. 
GOOD GIRL vangitsee nykypäivän vahvan naisen luonteen ja mielikuvituksen korkokengän muotoiseen pulloon."
Tätä tuoksua olin himotellut jo pitkään, kunnes kotiutin sen viime vuoden hullareilta. Tässä on superkaunis, stileton muotoinen pullo joka on kylläkin hieman epäkäytännöllinen, sillä se kaatuu helposti jos ei ole varovainen. Uniikki design kuitenkin. Tämän ensimmäisinä nuotteina mainitaan manteli, kahvi ja sitrushedelmät, sen jälkeen nenään pitäisi tuoksua erilaisia kukkaistuoksuja ja pohjalla tonkapapua, santelipuuta ja kaakaota muunmuassa. Kannattaa ihmeessä käydä tuoksuttelemassa, sillä noiden nuottien perusteella en tätä kyllä tunnistaisi :D mutta tämä on ihan superhyvä, niin päivä- kuin iltakäyttöön. Tämä ei ole missään nimessä kevyt tuoksu, mutta ei niin raskaskaan (kuten muutama tässä listauksessa mainittu). Tämänhetkinen hinta Stockmannilla on 70,90€ / 30ml.

PACO RABANNE OLYMPEA
Sokoksen sivuilta lainattua: "Paco Rabanne Olympéa, raikas itämainen tuoksu kulkee jumalattarien jalanjälkiä. Tuoksu perustuu aistikkaaseen suolaiseen vaniljaan, joka luo tuoksulle seksikkään ja jumalaisen polun. Alkutuoksussa pirskahtelevan raikas vihreä mandariini yhdistyy vesimäiseen kukkaisuuteen. Ambran ja santelipuun yhteisymmärrys kruunaa tuoksun antaen sille kauniin viimeistelyn.". Tässä tuoksuu selkeästi vanilja, kuten monissa mun lempparituoksuissa. Lisänä tosiaan vihreää mandariinia, inkivääriä ja syvyyttä tuovat pohjanuotit ambra ja santelipuu. Hinta Sokoksella on 55,90€ / 30ml.




YSL BLACK OPIUM EDP
"Glamrokkia henkivä tuoksu säväyttää kukkaisilla gorumand-vivahteilla, joiden sydämessä on adrenaliinipiikin tuova musta kahvi. Säteilevät ja naiselliset valkoiset kukat sekä sensuellin makea vanilja muodostavat viettelevän kokonaisuuden, joka kuljettaa mielen ekstaasin partaalle. Lakritsi sekä setrin ja patsulin syvät, puiset sävyt tuovat tuoksulle salaperäistä eleganssia."
Tämähän on jo ihan klassikkotuoksu, mutta todella hyvä ja tähän päivään sopiva. Tässäkin on mukana vaniljaa, mutta tuoksuu myös selkeästi mielestäni kevyesti salmiakille (eli anikselle?)  ja tuoksun keskellä onkin mainittu lakritsi. Vaniljan ja lakun lisäksi löytyy kahvia, appelsiininkukkaa, setripuuta ja patsulia. Tämä on monelle selkeästi iltatuoksu, mutta kuten monesti mainittua niin minä viittaan kintaalla moisille ja käytän tuoksujani ilolla niin illalla, yöllä, aamulla kuin päivälläkin. Sokokselta tämän saa kotiutettua hintaan 64,90€ / 30ml.

LANCOME TRÉSOR LA NUIT EDT
"La Nuit Trésor EdT on intohimon tuoksu. Sen sisältämän ruusun sykkivä tuoksu joka vangitsee yhdessä karhunvatukan kanssa." Siis kuinka kaunis pullo tässä voi olla! Timantinmuotoinen, kyljellään lepäilevä ja kaulassaan ruusua kantava herkänkaunis tyyppi. Koska olen epätoivoinen kuvailemaan tuoksuja, niin konsultoin Fragranticaa tässä; ensin tuoksua suihkaistessa nenään kantautuu erilaisten hedelmäisten tuoksujen sinfonia (esimerkiksi vadelmaa, karhunvatukkaa, mustaviinimarjoja, litsiä ja sitrushedelmiä), joka sitten muuntautuu iholla ollessaan kukkaiseksi (damaskiruusu, kielo ja pioni). Pohjanuotteina valkoista myskiä, vaniljaa ja patsulia. Kaikenkaikkiaan ihana, kiinnostava ja aika vietteleväkin tuoksu. Ehkä monille iltakäyttöön, mutta minä rakastan tällaisia aavistuksen raskaampia tuoksuja ja käytän niitä myös päivällä. Tuoksumakuni on selkeästi muuttunut iän myötä; ennen suosin kevyitä ja makeita tuoksuja (Escada, Juicy Couture, Victoria's Secret) mutta nykyisin haalin tällaisia mausteisia, aavistuksen intensiivisempiä ja kaikenkaikkiaan tuoksurikkaita, usein vaniljaa sisältäviä ihanuuksia. Tällä on aika hyvä hinta Elevenilla; pienempi koko (joka tällä hetkellä on loppuunmyyty) on vain 39,60€ ja isompi 50ml pullokin nyt tarjouksessa vain 51,60€ (norm. 64,40€).

KENZO WORLD EDP
"Kukkaisen metsäinen ja moderni tuoksu naiselle" kertoo Sokoksen sivut, josta tämän hauskannäköisen, silmää muistuttavan pullon voi kotiuttaa hintaan 51,90€ / 30ml (tämän hetken tarjoushinta, normaalisti 64,90€ / 30ml). Tämä on hieman erilainen tuoksu, selkeästi kukkaisempi mutta silti ei kovinkaan kevyt. En normaalisti siis perusta kukkaistuoksuista juurikaan, mutta tässä löytyy syvempi, mausteisempi vivahde. Sain tästä alunperin pikkuruisen näytteen Betteboxin mukana, suihkuttelin sitä muutamana päivänä ja ihastuin kovasti ja pyysin tätä sitten kummitädiltäni joululahjaksi viime vuonna. Tämän alkunuotteina mainitaan punaiset marjat, keskeltä löytyy erilaisia kukkasia ja pohjalta synteettinen Abroxan joka on siis hieman myskiä muistuttava tuoksu joka tuo tähän sitä mainitsemaani syvyyttä ja mausteisuutta. Suosittelen antamaan mahdollisuuden!



Fun fact muuten, suurin osa tuoksuistani on EDP (tässä listauksessa yksi EDT, eikä niitä kokoelmasta muutenkaan montaa löydy) ja ehkä se kertoo siitä että toivon tuoksuni olevan voimakas ja pitkäkestoinen (olematta kuitenkaan vieressäolijaa tukehduttava tai/ja astmakohtauksen aiheuttava :D). Tuoksuherkille näistä yksikään ei kyllä sovi.
En myöskään vaihtele tuoksuja vuodenaikojen mukaan - mielialan mukaan mennään!

Mikä on teidän suosikkituoksu tällä hetkellä? Vaihteletteko tuoksuja vuodenajan mukaan? Kertokaa ihmeessä myös jos teidän toivelistalla on jokin tietty tuoksu!

2 kommenttia:

  1. Sulla on vähän samankaltainen tuoksumaku kuin mulla; mäkin rakastan mystisiä ja syvempiä tuoksuja. Tuo Trésor Nuit on ihana! Black Opium, Si ja Olympea menee mulla valitettavasti migreenirajoille, vaikka muuten tuoksuista tykkäisinkin. Saan vaan heti päänsäryn, kun haistan niitä jossain, joko itselläni tai muilla :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, mystiset ja syvemmät on ihania! Vähän sellaisia eksoottisia. Harmi tuo tuoksuherkkyys, mulla ei onneksi mikään tuoksu aiheuta oireita. Olympea on kyllä varsinkin sellainen että saattaa olla aika tuju, välillä tuntuu itselläkin kun sitä laittaa :D

      Poista