tiistai 9. lokakuuta 2018

Kaksi uutta, ihanaa tuoksua! / Lancome & Giorgio Armani




Jutellaanko tuoksuista?
Mulla oli lahjakortti Stockmannille vielä säästössä viime joululta, ja koska nämä kaksi tuoksua on keikkuneet mun toivelistalla jo pitkään niin ajattelin että why not ja käytin lahjakortin näihin. Nämä eivät missään tapauksessa ole uutuuksia, vaan miellän ne enemmän jo klassikoiksi.

Tuoksut ovat siis Lancomen La Nuit Trésor EdT (30ml) ja Giorgio Armanin Sì EdP (30ml). Pikkupullon Sì EdT:ta (15ml) sain kaupan päälle kun ostin samalla kertaa nämä kaksi.
La Nuit Tresoria en EdT:nä löytänyt Stockan sivuilta, mutta hinta Kicksissa on 49€ eli tuskin kovasti heittää tuosta Stockmannin hinnasta. Sì:takaan ei löytynyt tämän kokoisena Stockan sivuilta, mutta again Kicksin hinta tälle on 68,50€. Armanin EdT-version hinta on Elevenillä 46,80 / 30ml, eli tämän kaupanpäällisen hinnaksi voi öaskua 23,40€. Ei pöllömpi kaupantekijäinen.





LANCOME LA NUIT TRÉSOR EDT 30ML
Siis kuinka kaunis pullo tässä voi olla! Timantinmuotoinen, kyljellään lepäilevä ja kaulassaan ruusua kantava herkänkaunis tyyppi. Koska olen epätoivoinen kuvailemaan tuoksuja, niin konsultoin Fragranticaa tässä; ensin tuoksua suihkaistessa nenään kantautuu erilaisten hedelmäisten tuoksujen sinfonia (esimerkiksi vadelmaa, karhunvatukkaa, mustaviinimarjoja, litsiä ja sitrushedelmiä), joka sitten muuntautuu iholla ollessaan kukkaiseksi (damaskiruusu, kielo ja pioni). Pohjanuotteina valkoista myskiä, vaniljaa ja patsulia. Kaikenkaikkiaan ihana, kiinnostava ja aika vietteleväkin tuoksu. Ehkä monille iltakäyttöön, mutta minä rakastan tällaisia aavistuksen raskaampia tuoksuja ja käytän niitä myös päivällä. Tuoksumakuni on selkeästi muuttunut iän myötä; ennen suosin kevyitä ja makeita tuoksuja (Escada, Juicy Couture, Victoria's Secret) mutta nykyisin haalin tällaisia mausteisia, aavistuksen intensiivisempiä ja kaikenkaikkiaan tuoksurikkaita, usein vaniljaa sisältäviä ihanuuksia.




GIORGIO ARMANI SÌ EDP 30ML
Taas kerran turvaudun Fragranticaan; tämä tuoksumaailmaltaan vaniljainen ja aromaattinen, ensimmäisenä tuoksunuottinaan kassis-marjaa. Hetken päästä iholla pitäisi tuoksua ruusua ja freesiaa, ja pohjalla vaniljaa (told you!), patsulia ja ambroxania (en löytänyt tälle suomenkielistä vastinetta) joka on synteettinen tuoksu ja muistuttaa hieman myskiä ollen lämpöinen ja mausteinen. Tämä on edellistä hieman vielä intensiivisempi ja monelle varmasti iltatuoksu - kuten edellisessä, niin minä iloisena käytän tätä kyllä ympäri vuorokauden.

GIORGIO ARMANI SÌ EDT 15ML
Tämä on kuulemma päiväversio tuohon EdP:hen, ja tuoksunuotitkin (Fragrantica) ovat erilaisia. Toki nämä "sisarustuoksuiksi" ongelmitta tunnistaa. Pohjalla tässä, kuten isosiskossaan, vaniljaa ja patsulia ja lisänä myskiä ja meripihkaa. Kun EdP-versiossa keskinuotteina on ainoastaan kukkaisia ruusua ja freesiaa, turvautuu EdT kukkien lisäksi hedelmäisiin vaihtoehtoihin; mangoon ja mansikkaan. Alkuun iholla pitäisi tuoksua mustaviinimarjaa, päärynää, mandariinia, limea ja nerolia.


Mikä on sinun suosikkituoksusi? Mitä tykkäät mun valinnoista?

ps. Olettehan osallistuneet I Love Me-lippujen arvontaan Instan puolella? Jos ette, niin kipinkapin osallistumaan, jaossa 2 lippua!

6 kommenttia:

  1. Juuri tuon Trésorin L´Eau -versio on ihana! Sí on itselleni sellainen tuoksu, johon mun pitää olla tietyssä fiiliksessä, että käytän, mutta tykkään siitäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä molemmat ihania! Ja jännä miten selkeästi tuoksumaku muuttuu ajan myötä.

      Poista
  2. Tuo Lancomen Trésor on ihana! Mäkin tykkään tosi paljon :) Armanin Sí taas menee mulla siihen migreenirajoille, enkä voi sitä siksi käyttää... Joku tuoksunuotti siinä vaan laukaisee aina päänsäryn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä miten joku tietty nuotti tuoksussa just laukaisee migneerin/päänsäryn. Itsellä en oo huomannut minkään tuoksun tekevän tällaista, enkä todellakaan ole herkkä millekään tuoksuille. Käytän voimakkaita hajuvesiä, poltan kotona runsaasti tuoksukynttilöitä ja läträän huuhteluaineella pyykkejä pestessä :D

      Poista
  3. Toi Si on niin ihana EDT:nä, kun on niin pehmeä ja naisellinen. Muuten, ihmettelin, kun otit Kicksin hinnat. Eikö ostokuitissa näkynyt Stockan hintoja, vaikka lahjakortilla maksoitkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tämä huono ihminen onnistui jo hukkaamaan ostokuitin, syy on ihan siinä :) ja lisäksi näitä ei Stockan sivuilta löytynyt, ja halusin jonkin referenssin hinnasta tarjota kuitenkin :)

      Poista