maanantai 8. huhtikuuta 2019

My Makeup Collection: Concealerit



Moikka!
Palaillaan taas meikkikokoelmapostauksen kanssa; tällä kertaa vuorossa meikkausrutiinin seuraava kohta eli peitevoiteet. Now, en käytä läheskään aina peitevoidetta vaan lätkäisen suoraan meikkivoiteen päälle puuterin, mutta joskus on kiva kirkastaa vähän silmänalusia, otsaa ja leukaa tai peitellä itsepäisiä finnejä. Mun silmänaluset eivät ole juurikaan tummat, joten sen puoleen tarvetta niitä peittää ei joka päivä ole.

Tästä syystä myöskään kaikki näistä eivät ole selkeästi omaa ihoa vaaleampia, vaan ihonsävyisiä juuri finnien peittoon tai jos iho kovasti punoittaa ja color correctorit ja meikkivoiteet ei sitä tarpeeksi peitä. Tässä listauksessa on mukana myös nuo punaisuuttataittavat tuotteet sekä pari muutakin, vaikka en niitäkään käytä tosiaankaan joka päivä - lähinnä silloin jos punoitus lähenee tasoa paloauto.

Yritän etsiä kaikille taas ostopaikat ja -hinnat; osa näistä on tilailtu eBaysta ja osa sitten muualta.


Vasemmalta oikealle luettelojärjestyksen mukaisesti

Makeup Revolutionin (tai nykyään Revolution Beauty) Conceal & Define on sanottu olevan dupe Tarten Shapetapelle - multa molemmat löytyy ja molemmat on hyviä. Tämä sävy (c1) on hyvä vaalea, hieman punapohjainen sävy. Käy siis silmänalusten kirkastamiseen vallan hyvin. Tämä on tällä hetkellä Cocopandalla alennuksessa aika hyvään hintaan, 4,85€. Sävyjä on runsaasti, joka ihonsävylle ja peittokykyä löytyy erinomaisesti.

L'Orealin Infaillible More Than Concealer olikin esillä edellisessä postauksessa hintoineen, ostopaikkoineen ja sävyineen. Tämä sävy 324 Oatmeal on aavistuksen edellistä tummempi. Tätä saa muunmuassa Sokokselta hintaan 15,90€, ja eiköhän joka paikasta jossa Lorkun ständi on.

Catricen Liquid Camouflage sävyssä 010 näyttää tuossa swatch-kuvassa tosi tummalta, vaikka putkilossa sitä voisi hyvin verrata tuohon edelliseen. Tämä siis lähinnä finnien ym. peittoon. Tätä saa esimerkiksi Kärkkäiseltä hintaan 3,99€, ja melko hyvin varmasti joka paikasta jossa Catricen hylly löytyy. Näitä on muutamia muitakin sävyjä, vaaleammiksi kerrottu 005 ja 007 mutta swatchien perusteella eivät ne kummoisesti vaaleampia ole. Sanoisin, että keskipeittävä.

Maybellinen Fit Me oli myös edellisessä postauksessa esillä. Sävy 05 on tuota L'orealia (ja varsinkin Catricea) vaaleampi ja soveltuu silmien alle hyvin. Keskipeittävä tämäkin mun mielestä, ja vaatii päälleen puuterin. Päivän lopuksi tämä oli vähän juonteisiin kasaantunut, mutten ole toisaalta sellaista vielä löytynyt joka ei sitä jossain määrin tekisi. Maybellinen ständejä on melkein joka paikassa, ja tämän hinta on luokkaa 9,90€.

Maybellinen Instant Anti-Age Eraser on klassikkokamaa, ostin sen itse vasta äskettäin uudelleen kokeiluun ja onhan se hyvä. Sävy 00 Ivory on tarpeeksi vaalea ja peittää kivasti, tykkään myös koostumuksesta joka ei ole liian juokseva. Sama pätee kuin edelliseen, tämän saatavuus on erinomainen ja hintaa about 10,90€. Ainoa miinus tuosta mekanismista - tykkäisin enemmän tuubimallista tai muunlaisesta systeemistä, tämä kierrettävä malli on ärsyttävä ja joko sitä kiertää liikaa tai sitten liian vähän eikä mitään tule ulos.

Essencen Get Picture Ready! Brightening Concealer ei tässä sävyssä 20 Nude ole kovin kirkastava, mutta finnien peittoon sopii. Sävy on suhteellisen keltainen, tarjolla oli vaaleampikin sävy (010) muttei ostohetkellä ollut saapuvilla. En tiedä saako tätä edes enää? En ainakaan löytänyt. Peittokyky on keskinkertainen, kuten koko tuote oikeastaan. Tässä on samanlainen tuollainen sieni-pää kuin edellisessä Maybellinessa, mutta tästä saa tuotteen ulos ihan vaan tuubia rutistamalla.


Vasemmalta oikealle: Lumene, ABH, Tarte, Hourglass, eSpoir ja MAC

Lumenen Nordic Chic Undereye Concealer tuli Lumenen omasta joulukalenterista viime jouluna, mutta on jäänyt mulle hieman mysteeriksi, tämä on nimittäin sävyltään tosi tumma ja persikansävyinen (joka itsessään sävynä taittaa silmänalusten sinertävyyttä) ja siis reilusti mun omaa kasvojen ihonsävyä tummempi. Lähtenee eteenpäin. Elevenillä nyt tarjouksessa hintaan 10,90€ (norm. 13,80€).

ABH:n Contour Stick sävyssä Banana on kanssa vähän kummallinen - mun ihonsävylle ainakin. Tämä on näytekokoinen ja tuli joskus jonkun ABH-ostoksen mukana, mutta ei ole käyttöä ollut. Lähtee myös eteenpäin. Olisi tullut vaikka jokin vaalea contour-sävy. niin puhuisimme eri asiasta. Esimerkiksi Beautybay ilmoittaa tämän sävyn olevan "pale yellow highlighter" mutta ehh. Ei kovin pale. Täysikokoista saa hintaan 28,25€, arvostelut eivät kylläkään ole kovin mairittelevia.

Tarten Shapetape on sitten eri asia, todella hyvä tuote, peittää ja kirkastaa ja on ylipäätään maineensa arvoinen. Oikeasti vaalea sävy (Fair Neutral), tuli joskus Ipsyn mukana tämä. Normikokoinen maksaa 27€ Tarten omilla sivuilla (josta toimitus onnistuu suoraan Suomeen, ilman alv:ien pelkoa) ja voisin kuvitella tilaavani täysikokoisen kun tämä näyte loppuu. Ei huonoa sanottavaa.

Hourglassin Hidden Correcting Concealer-peitevoidepuikko on mulla sävyssä Pearl (light medium, cool undertone) ja tämä on mulle turhan tumma sävy; kesällä menee lisäpeittoa tuomassa. Koostumus on kyllä hyvä, kermainen ja pigmenttinen. Tästä on kyllä saatavilla vaaleampiakin sävyjä, mutta en silmien alla tykkää oikein käyttää näitä stickejä. Tätä en oikein löytänyt mistään nettikaupasta joka toimittaisi tänne, mutta esimerkiksi Sephorassa tämä kustantaa $34. En varmaankaan osta uudelleen kun tämä loppuu - parempiakin on tarjolla edullisemmin.

Korealaismerkki eSPoirin Correcting Paste sävyssä 06 on kategoriassa suht vaalea, mutta ei mikään valkoinen kuitenkaan. Tätä löytyy muitakin sävyjä, ihan perus correctoreja (vihreää yms) sekä tätä sävyä muutama tummempi. Tämä siis vaalein saatavilla oleva. YesStyle toimittaa Suomeen, ja hintaa on 20,37€. Tässä on hyvä pigmentti mutta suht paksu koostumus - sävy ei ole kuitenkaan mulle ihan sopiva joten tämä löysi uuden kodin mieheni siskolta jolla tummempi iho kuin minulla.

MACin Paint Pot sävyssä Painterly tuli itseasiassa vahingossa tähän kategoriaan, vaikka enemmänkin käytän luomivärin alla. Joskus nenässä meikkivoiteen alla, kun kuulin joskus että se pidentäisi meikkivoiteen kestoa. En kyllä tätä ominaisuutta ole juurikaan huomannut. Hyvä tuote joka tapauksessa silmäluomien sävyn tasoittelemiseen ja luomivärien alle. Kicksissä hintaa 22€.



Sitten muutama color corrector. Ensimmäisenä Aritaur Real Ampoulen vaaleanvihreä Mint Beige (kuvaa sävyä kyllä hyvin tuo nimi!), sitten L.A. Girlin PRO.Conceal vähän tummempi ja näiden sävyjen keskivaiheilta viimeisenä Catricen Camouflage Cream. Catricessa vähän paksumpi koostumus kuin kahdessa muussa, mutta pystyn näitä kaikkia kyllä käyttämään sävyeroista huolimatta. Aritaur on korealainen merkki, ja tämä tuote YesStylen sivuilla 7,35€ eli budjettivalinta. Vieläkin edullisempi on tuo L.A. Girl - Oletkaunis.fi:ssa hintaa 4,90€. Catricea en löytänyt suomalaisilta sivuilta lainkaan (tämä yksilö tuli merkin omassa joulukalenterissa viime jouluna). Näistä jokainen siis toimii, joten take your pick jos värinkorjaajaa olet vailla.

Wet 'n Wildin CoverAll paletti sisältää neljä sävyä - persikansävyisen kirkastajan, kellertävän peittävän, vaalean korostajan ja vihreän punaisuuden neutraloijan. Näistä en näy oikeastaan käyttäväni kuin tuota vihreää - muut eivät oikein omalle ihonsävylle sovi. En ole tätä palettia vielä kokeillut, joten sen enempää en osaa tästä sanoa. Sain tämän Marin tekemästä joulukalenterista viime jouluna, mutta voi olla että tämä lähtee eteenpäin kotiin jossa sille olisi enemmän käyttöä. Tuo valkoinen highlighter-sävy on melko mitäänsanomaton, pannussa näyttää olevan hieman kimaltava mutta suhteellisen plääh. Ehkä puuterituotteen alle. Tämä on Cocopandalla alessa hintaan 5,45€ (normaalihinta 9,15€).

Catricen joulukalenterista niinikään tulleet Camouflage Creamit (tällä kertaa purkkimuodossa) (persikansävyinen Wake-Up Effect ja kellertävä Anti-Shadow) ovat nämäkin omalle ihonsävylle liian tummia ja lähtevät eteenpäin.


Huomasinpa tässä kaksi asiaa; ensimmäiseksien muistanut ottaa suosikeistani erikseen kuvaa (mutta Makeup Revolution, Tarte, Maybellinen Anti-Eraser ja mahdollisesti Loreal ja toinen Maybelline ne varmasti ovat) ja toiseksi mulla on aivan liikaa ihan turhan tummia ja vääränsävyisiä peitevoiteita. Declutter odottaa, ja jätän jäljelle vaan oikeasti käyttökelpoiset. Shame on ME!

Mikä on sun suosikki peitevoide?

ps. Seuraavana postaussarjassa ovat puuterit (sekä irto- että pressatut). Stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti